Deputatul „aghiasmă” încearcă să joace la două capete

Deputatul „aghiasmă” încearcă să joace la două capete

Se pare că deschiderea partidelor către tineri nu a avut nici pe departe efectul scontat. Au ajuns acum în Parlament indivizi fără probitate profesională (la vârsta lor e şi greu să vorbim despre o carieră), dar, ceea ce este şi mai grav, fără nicio urmă de moralitate!

Unul dintre aceşti tineri pare să fie deputatul PSD de Iaşi Silviu Macovei, cel despre care fostul primar al Iaşiului spunea într-un interviu că „este că aghiasma”! Nu numai că este incapabil să aibă un punct de vedere coerent, dar prin ceea ce face demonstrează că joacă la două capete, pentru că, nu-i aşa, „dacă iese Grindeanu, se poate spune că a ţinut cu el, iar dacă iese Dragnea… a ţinut cu Dragnea”.

Declaraţiile pe care le-a dat Macovei în Ziarul de Iaşi şi în Evenimentul sunt cât se poate de concludente în privinţa moralităţii acestui individ ajuns deputat peste noapte cu larga susţinere a lui Mihai Chirica.

Citeşte şi „Mihai Chirica îi jigneşte maxim pe ministrul Bănicioiu, pe Camelia Gavrilă, dar şi pe intelectualii din Iaşi”

Sunt nişte paşi procedurali care trebuie urmaţi, unul dintre ei a fost ieri (duminică, n.r.) în momentul prezentării şi citirii în plenul Parlamentului. Dar, votul final va fi miercuri, la orele 11.00. Este trist că am ajuns într-un astfel de impas politic”, zice Silviu Macovei în Ziarul de Iaşi. Aţi înţeles?

Ceva mai duplicitar este în ziarul Evenimentul: „În aceste momente sensibile, orice variantă trebuie analizată cu foarte multă atenţie şi cu mintea limpede. Trebuie să înţelegeţi că PSD nu poate să facă jocurile nimănui din afara partidului. PSD trebuie să păstreze guvernarea acordată de votul majoritar din alegeri. PSD nu are dreptul să îl lase pe preşedintele Iohannis să ducă ţara din nou spre un guvern de tehnocraţi, cel mai dezastruos din ultimii 30 de ani! Votul meu se duce spre continuarea programului de guvernare, aşa cum a fost el propus şi votat. În democraţie nimeni nu are dreptul să se ţină cu dinţii de o funcţie, indiferent care este aceasta! PSD a suferit prea mult până acum din cauza orgoliilor, guvernarea suferă din cauza orgoliilor. Miercuri (când se va vota moţiunea- n.r.) se va încheia această situaţie”.

Aşadar, Silviu Macovei foloseşte exact discursul pe care-l au în aceste zile Victor Ponta şi Sorin Grindeanu („PSD nu are dreptul să îl lase pe preşedintele Iohannis să ducă ţara din nou spre un guvern de tehnocraţi…”). După asta, vine şi spune „Votul meu se duce spre continuarea programului de guvernare, aşa cum a fost el propus şi votat”, fapt care te poate duce cu gândul ca va vota cu Dragnea. „În democraţie nimeni nu are dreptul să se ţină cu dinţii de o funcţie, indiferent care este aceasta! – ei, aici nu prea ştim dacă e cu Dragnea sau cu Grindeanu, pentru că loveşte în amândoi. Apoi, vine şi zice că „PSD a suferit prea mult până acum din cauza orgoliilor, guvernarea suferă din cauza orgoliilor” şi ne lămureşte pe deplin. În sensul că zice exact ceea ce spune cuplul de comici vestiţi Ponta – Grindeanu!

Citeşte şi „De ce tinerii politicieni ajung la groapa de gunoi a istoriei?”

Aşadar, pentru a nu-şi face de râs supranumele căpătat („agiasmă”), Silviu Macovei încearcă să ne arate că analizează lucrurile şi că încă nu a luat o decizie… În realitate, subconştientul lui a lucrat mai mult decât şi-a propus, motiv pentru care a reieşit clar că este de partea lui Sorin Grindeanu. Bravo lui! Încă unul care ajută Iaşiul să se dezvolte, la fel ca şefuţul lui, Mihai Chirica!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.