Deputatul Verginel Gireadă loveşte din nou!

Deputatul Verginel Gireadă loveşte din nou!

Situaţie de-a dreptul hilară în Botoşani, unde doi soţi vor să candideze pentru aceeaşi funcţie!

Actualul deputat PNL Verginel Gireadă (sper ca „Legea defăimării” propusă de Liviu Dragnea să nu mă incrimineze) şi-a anunţat intenţia de a candida la Primăria comunei „Mihai Eminescu”, adică exact acolo unde Vasile Blaga şi Alina Gorghiu au lansat-o, la începutul anului, pe soţia sa, Aneta Gireadă! Conform presei locale, Verginel susţine că a efectuat un sondaj de opinie şi că rezultatul a fost la fel ca al soţiei, 70%!!! Vă daţi seama? În sondaje, şi soţul are 70%, şi soţia are 70%! Numai la Botoşani se putea întâmpla aşa ceva.

În 2012, deputatul PNL Verginel Gireadă a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Magistraţii l-au declarat vinovat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals. Cu toate acestea, Verginel Gireadă a reuşit, în acelaşi an, să obţină un mandat în Camera Deputaţilor, pe listele USL.

În 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început ancheta în legătură cu un contract încheiat în 2012 între Primăria „Mihai Eminescu” şi firma Pavra SRL, controlată de familia Gireadă, prin Andreea Gireadă, fiica deputatului liberal. Societatea a furnizat utilaje pentru deszăpezire companiei care avea contract direct cu primăria comunei „Mihai Eminescu”, unde primar era… Verginel Gireadă. Parlamentarul spune, însă, că nu a încălcat nicio lege.

Verginel Gireadă este renumit şi pentru faptul că şi-a luat diploma de Bacalaureat la 42 de ani, la Liceul „Ştefan cel Mare” din Botoşani, după câteva încercări eşuate. Până la vârsta de 42 de ani, Gireadă absolvise doar cursurile şcolii profesionale de mecanică din cadrul Liceului Agroindustrial Botoşani.

La 45 de ani, adică în 2013, deputatul Gireadă a susţinut examenul de licenţă la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi. La proba scrisă, Verginel Gireadă a obţinut nota 8, iar la susţinerea proiectului a luat nota 9,41, rezultând o medie de 8,7.

Înainte de a deveni deputat, Verginel a condus, timp de doua mandate, Primăria comunei „Mihai Eminescu”. Din 2012, aceeaşi primărie este condusă de soţia deputatului, Aneta Gireadă. Întrebat ce va face soţia sa dacă nu va mai candida pentru Primăria „Mihai Eminescu”, Gireadă a răspuns sec: „va reveni pe funcţia de contabil la primărie”!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.