Descindere în Rădăuți, la persoane bănuite că au pus în circulație bani falși

Descindere în Rădăuți, la persoane bănuite că au pus în circulație bani falși

În urma perchezițiilor efectuate vineri, de către poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Botoşani și procurorii DIICOT, 10 persoane au fost duse la audieri. Cei vizați sunt acuzați că au plasat bancnote eurocontrafăcute pe raza județelor Botoșani și Suceava.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Botoşani și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza municipiului Rădăuţi, judeţul Suceava, în cadrul unei acţiuni vizând combaterea falsului de monedă.

În cauză exista suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iulie 2018, pe raza județului Suceava s-a constituit o grupare infracţională organizată formată din mai mulţi membri care s-au asociat în baza unor înţelegeri prealabile în vederea obţinerii unor profituri ilicite, prin săvârşirea infracţiunilorde constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, punerea în circulaţie de monedă străină falsificată, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înșelăciune, desfăşurând activităţi de plasare de bancnote euro contrafăcute din cupiura 50 de euro și 100 lei pe raza județelor Suceava și Botoșani.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de șapte persoane pentru comiterea infracţiunilor sus menţionate, iar în urma activităţilor desfăşurate 10 persoane au fost conduse pentru audieri.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.