Dezastrul din școlile ieșene

Dezastrul din școlile ieșene

Analiza situației igienico – sanitare din unitățile de învățământ ieșeană relevă o situație nu tocmai fericită pentru copii. În secolul al XXI-lea încă există școli care nu au apă sau care stau să se dărâme.

La nivelul județului Iași, în anul școlar 2016-2017, funcționează un număr de 225 de unități de învățământ de stat cu personalitate juridică, 395 de unități de învățământ arondate, la care se mai adaugă 39 de unități de învățământ particular. Dintre cele 225 de unități de învățământ cu personalitate juridică, 18 nu au autorizație sanitară de funcționare. Situate în mediul rural, acestea se confruntă cu aceeași mare problemă: lipsa apei (fie că este nepotabilă, fie lipsește cu desăvârșire apa curentă sau nu există racord la rețeaua de apă). Nu am scăpat nici de problema grupului sanitar necorespunzător, cei mai mulți elevi fiind nevoiți să apeleze la grupul sanitar din curte.  De asemenea, aproape o treime (129) dintre unitățile de învățământ arondate nu dețin autorizație sanitară de funcționare.

Un număr impresionant de 268 (!) de clădiri nu au obținut autorizația de securitate la incendiu, deși aceasta este obligatorie. Mai mult, aproape 20 de unități școlare se află într-o stare accentuată de degradare și stau să cadă, putând cauza în orice moment o tragedie.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.