Dezbatere pe tema modificării legii pensiilor

Dezbatere pe tema modificării legii pensiilor

Câteva zeci de persoane au participat la reuniunea Comitetului pentru problemele persoanelor vârstnice de la Iași, unde s-a discutat despre modificările de la legea pensiilor.

Au mai fost prezenți secretarul de stat Adrian Marius Rîndunică, de la Ministerul Muncii, prefectul Marian Șerbescu, președintele CJ Maricel Popa, consilierii Gabriel Surdu și Marius Ostaficiuc și directorul Casei Județene de Pensii Maria Andronache.

Adrian Marius Rîndunică, secretar de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale a insistat pe faptul că nicio pensie nu va scădea și că Guvernul dispune de resursele financiare necesare pentru plata acestora. Totodată, acesta a punctat și faptul că pentru constructia proiectului de lege au fost consultate toate institutiile implicate, inclusiv patronajele, asociațiile de pensionari și organizatiile neguvernamentale. Secretarul de stat a mai adăugat că propuneri la proiectul de lege pot fi făcute în continuare fie prin Casele Județene de Pensii, fie prin intermediul Institutiei Prefectului Județului Iași, fie direct la Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

“Ne dorim o lege mai bună decât cea de acum, care să nu mai fie modificată pe parcursul aplicării și care să elimine inechitățile din sistemul public de pensii. Acesta este și motivul pentru care organizăm aceste ample dezbateri peste tot în țară. Primim în continuare pe toate canalele recomandări sau considerații care vizează îmbunătățirea proiectului legislativ. Îi mulțumesc domnului președinte Maricel Popa pentru interesul manifestat și dorința expresă a acestuia de a organiza la Iași o astfel de dezbatere”, a declarat secretarul de stat.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.