Disperarea lui Mihai Chirica a atins cote maxime!

Disperarea lui Mihai Chirica a atins cote maxime!

Croitoraşului cel viteaz au început să i se înece corăbiile. De unde era erou naţional, vedetă pe la toate posturile de televiziune, pozând în dizidentul din interiorul PSD, în reformatorul partidului şi în portavocea „pieţei”, Mihai Chirica şi-a dat seama că este pe punctul de a pierde tot.

Numărul celor care cer excluderea lui Mihai Chirica din PSD este din ce în ce mai mare, lucru de altfel firesc. Aşa că, simţind că-i fuge pământul de sub picioare, primarul Iaşiului a pus la cale o „strategie” a scrisorilor, care arată de fapt cât de disperat este.

Dar, să o luăm pe rând. Pe 7 februarie i-a trimis o scrisoare premierului Sorin Grindeanu, în care vorbeşte în numele tuturor primarilor din judeţul Iaşi şi în care îşi arată susţinerea pentru guvern.

Pe 10 februarie, în şedinţa Comitetului Executiv al PSD Iaşi s-a decis redactarea unui memorandum prin care tot Iaşiul pesedist să-şi arate susţinerea faţă de Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu. Numai că acest lucru nu s-a întâmplat şi pe 12 februarie Chirica a făcut un tur al televiziunilor naţionale, criticându-l, normal, pe Liviu Dragnea.

Văzând că din ce în ce mai mulţi grei din PSD încep să ceară demiterea sa din partid şi dându-şi seama că primarii din Iaşi nu pot înghiţi bătaia continuă de joc la adresa lor, pe 13 februarie Mihai Chirica le trimite acestora din urmă o scrisoare extrem de lungă şi de plictisitoare în care le explică, de fapt, cât de disperat este! Dacă aveţi răbdare, scrisoare poate fi consultată mai jos!

Se pare că scrisoare nu a avut efectul scontat de Mihai Chirica, deoarece astăzi, 14 februarie, primarii din Iaşi au hotărât să se întâlnească la Motel Bucium şi să redacteze un memorandum prin care se dezic de Mihai Chirica şi îşi reafirmă sprijinul faţă de Liviu Dragnea şi de premierul Grindeanu.

Crezând că va contracara această acţiune a primarilor, Chirica îl pune tot astăzi, 14 februarie, pe Paul Boişteanu, preşedintele interimar al organizaţiei municipale a PSD, să redacteze o scrisoare din care să rezulte că această organizaţie îşi afirmă sprijinul faţă de Mihai Chirica şi, implicit, faţă de acţiunile acestuia. Şi această scrisoare, de toată jena, poate fi citită mai jos.

Acest joc al scrisorilor este cel puţin hazliu, dacă ne gândim că pe 14 februarie se sărbătoreşte Ziua Îndrăgostiţilor. Însă, în realitate el arată că membrii PSD au cam început să se plictisească de zâmbetul de cuceritor al lui Chirica şi de luările lui de poziţie în contradicţie flagrantă cu poziţia oficială a partidului.

Ca să înţelegeţi şi mai bine cât de disperat a ajuns Chirica vă mai spunem că scrisoarea către Grindeanu, datată 7 februarie, a fost publicată de abia astăzi, 14 februarie, cu caracter exclusiv în Ziarul de Iaşi, iar scrisoarea către primari a apărut tot astăzi, şi tot cu titlu exclusiv, în BZI!

P.S. O curiozitate personală. Cum se vor poziţiona cei care în timpul protestelor l-au ridicat în slăvi pe Mihai Chirica, chiar dacă exact cu două săptămâni înainte erau făţiş împotriva sa?

Fragmente din „Psihologia mulţimilor”

14 februarie 2017

Scrisoare deschisă

Am urmărit cu mâhnire afirmațiile unora dintre colegii noștri din Organizația Județeană Iași a PSD și din alte structuri ale partidului cu privire la declarațiile recente ale colegului nostru, domnul primar Mihai Chirica, președinte al Organizației Județene Iași și vicepreședinte al PSD. Respectăm punctele de vedere ale domnului vicepreședinte Ovidiu Laicu și ale domnilor primari Mihai Mihalache și Costică Postârnac, însă nu putem fi de acord cu acestea. Poziții precum cele ale colegilor noștri Laicu, Mihalache sau Postârnac nu sunt și nu ar putea fi niciodată asumate de o organizație politică modernă precum este Organizația Municipală Iași a PSD.

Considerăm că domnul Mihai Chirica are legitimitate deplină pentru a exercita în continuare atribuțiile funcțiilor de vicepreședinte al PSD și de președinte al Organizației Municipale Iași a PSD. Indiferent de opiniile noastre personale, este evident că domnul Mihai Chirica s-a exprimat în calitate de vicepreședinte ales al PSD și de primar al municipiului Iași. Domnul Mihai Chirica, așa cum este și normal, înțelege să fie primarul tuturor ieșenilor, inclusiv al miilor de persoane care au ales să se manifeste pașnic în stradă, nu doar al membrilor PSD. Aceasta este și atitudinea noastră, a celor care suntem onorați cu demnitatea de consilieri locali ai municipiului Iași.

În 2015, când domnul Mihai Chirica a fost reales în funcția de președinte al Organizației Municipale Iași a PSD, ne-a chemat alături de el pentru a construi împreună „un nou început” pentru PSD Iași. Domnul Mihai Chirica s-a ținut de cuvânt, iar acest „nou început” al Organizației Municipale a însemnat mai multă deschidere a partidului către ieșeni, către tineret, intelectualitate și societatea civilă, posibilitatea de a discuta liber și deschis despre problemele comunității și ale partidului, atât în sediul PSD, cât și public, precum și crearea și menținerea unei atmosfere de colegialitate și prietenie între membrii Organizației. Așa cum a promis, domnul Mihai Chirica a respins programatic politica „pumnului în gură” și a „pumnului în masă”, militând pentru normalitate, dialog și colaborare, astfel încât putem spune că în prezent Organizația Municipală Iași este una dintre cele mai dinamice, dar și mai performante din țară.

Acest „nou început” al PSD Iași și-a arătat beneficiile nu doar în privința atmosferei interne din cadrul filialei, ci și în ceea ce privește funcționalitatea și performanța politică a Organizației. Așa se face că, la cele două scrutine de anul trecut, Organizația Municipală Iași a PSD a obținut cele mai bune rezultate din 1992 încoace, iar aceasta într-un centru universitar important în care partidul nostru a avut întotdeauna dificultăți să se impună: candidatul PSD la Primărie, domnul Mihai Chirica, a fost ales cu 47% din voturi, lista de candidați PSD la Consiliul Local a obținut 42% din voturi și majoritatea simplă în legislativul local, iar la alegerile parlamentare s-au primit peste 40% din voturi. Rezultatele Organizației Municipale au contribuit la succesul obținut de Organizația Județeană Iași a PSD care, la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, a obținut 48,5%, cu 2,5% peste media națională.

Iată, deci, că demersurile de reformă internă a Organizațiilor Municipală și Județeană Iași, demersuri inițiate și susținute de domnul Mihai Chirica, au dus nu numai la modernizarea PSD Iași, ci și la rezultate electorale notabile. De aceea, dincolo de relațiile profesionale și personale excelente pe care le avem cu domnia sa, ne declarăm public susținerea domnului Mihai Chirica în funcțiile de președinte al Organizației Județene Iași și de vicepreședinte al PSD.

Prof.univ.dr. Paul Corneliu Boișteanu

Președinte al Organizației Municipale Iași a PSD”

13 februarie 2017 – scrisoarea lui Mihai Chirica pentru primari

Va adresez aceasta scrisoare fiindca ne aflam la finalul unei perioade deosebit de incarcate si de tensionate din istoria tarii noastre si din evolutia PSD. Efectele ultimelor evenimente sociale si politice din Romania sunt inca greu de cuantificat. Situatia este cu atat mai complicata cu cat exista multa emotie, furie si frustrare, dar si multa dezinformare si manipulare. De aceea, cred ca este nevoie sa fim rationali, sa facem o analiza profunda a ceea ce s-a intamplat, sa discutam deschis si onest, sa ne stabilim scopurile comune si sa decidem care este cea mai buna strategie de actiune pentru perioada urmatoare.

Stimati colegi,

Noi, membrii PSD Iasi, am castigat alegerile locale si parlamentare cu cele mai bune scoruri ale PSD din ultimii 25 de ani! Este meritul dumneavoastra, al nostru, al tuturor. Am avut oameni competenti, echipe bune, programe si idei de calitate, iar cetatenii judetului Iasi au avut incredere in noi! Va felicit, inca o data, din toata inima!

Am obtinut, pe rand, peste 60 de primarii din judetul Iasi, am castigat primariile tuturor oraselor si municipiilor, am castigat presedintia CJ! La alegerile parlamentare am castigat 48,5% din voturi, cu 2,5% peste media nationala a PSD, am obtinut 9 parlamentari PSD, cel mai mare grup PSD la nivel national, in afara Capitalei! Noi, social-democratii ieseni, ne-a facut datoria!

La fel ca si dumneavoastra, tot ceea ce asteptam, dupa aceste victorii, era sa ne apucam de treaba, cu sprijinul Guvernului PSD pentru care am muncit in alegeri, sa aplicam programul de guvernare si proiectele locale pe care le-am promis cetatenilor. Insa, in loc sa aplicam programul de guvernare si sa lucram la proiectele noastre, ne-am trezit, fara voia noastra, intr-unul dintre cele mai mari scandaluri, intr-una din cele mai complicate situatii sociale si politice de dupa Revolutie!

Mai mult, desi adversarii nostri politici – PNL, USR, si domnul presedinte Klaus Iohannis, cel care a uitat de echidistanta si se comporta electoral -, erau aproape redusi la tacere de rezultatele alegerilor, actiunile noastre nu au facut decat sa ii revitalizeze si sa ii aduca in luminile reflectoarelor. Este si vina noastra ca, dintr-un presedinte „mut”, l-am ajutat pe Klaus Iohannis sa devina activ si placut oamenilor din strada! Cu siguranta, este si multa manipulare in protestele de strada din ultimele saptamani, dar este si vina noastra ca presedintele Iohannis poate sa speculeze electoral aceste situatii.

Foarte grav este faptul ca unele decizii politice din ultimele saptamani au afectat negativ imaginea Guvernului PSD abia instalat! Stim cu totii ca Guvernul Grindeanu a luat deja o serie de masuri extraordinar de bune incluse in programul de guvernare – am crescut salariile si pensiile si am eliminat o serie de taxe -, dar toata lumea nu vorbeste decat despre OUG 13, despre justitie, despre problemele juridice ale unor politicieni si despre protestele de strada! In loc ca Guvernul sa aplice programul foarte bun de guvernare si, prin aceste masuri, sa isi creasca vizibilitatea si imaginea, precum si sa imbunatateasca si mai mult imaginea si credibilitatea partidului nostru, Guvernul pare oarecum izolat si a devenit tinta atacurilor protestatarilor din strada si ale adversarilor nostri.

Nu mai vorbesc de imaginea pe care partidul nostru si Guvernul pe care il sustine au ajuns sa o aiba in strainatate… Cum sa guvernezi eficient, cum sa le explicam romanilor si partenerilor nostri extern ca Guvernul PSD este unul corect, responsabil si performant, cand toata Europa, toate ambasadele si toata presa internationala ne pun cu spatele la zid, de parca am fi oaia neagra a Europei?

In acest moment, dupa protestele din strada si tensiunea sociala din ultima vreme, PSD este expus din nou unui risc pe termen lung, cum nu a mai fost de peste 5 ani incoace. Acest risc major consta in aceea ca tensiunile si neintelegerile din ultima perioada au trezit si au intarit un nucleu de electorat care este profund anti-PSD. Chiar si in decembrie 2016, cand partidul nostru a obtinut printre cele mai bune rezultate din istoria sa, PSD a fost votat doar de circa 3,5 milioane de romani, in conditiile in care numarul celor care nu s-au prezentat la vot a fost de peste 7 milioane… Acest electorat nu s-a prezentat la vot pana acum, dar, daca nu ne adaptam acestor vremuri, s-ar putea sa voteze in 2019 si in 2020. Crearea USL, apoi guvernarea Ponta, apoi incompetenta guvernarii Ciolos si slabiciunea presedintelui Iohannis au „imblanzit”, au „amortit” acest nucleu dur anti-PSD. Dar, iata ca, in urma decizii ale partidului nostru, aceste atitudini anti-PSD au reinceput sa se manifeste cu intensitate. Daca vom gresi din nou si nu vom guverna bine, oare unde vom ajunge?!

In concluzie, am muncit cu totii ca sa castigam alegerile locale si parlamentare, am muncit cu totii ca sa avem Guvernul nostru, Guvernul PSD, iar acum, cand avem ce ne-am propus, nu ne putem bucura de rezultatele muncii noastre… Aceasta este situatia in care suntem acum!

Am facut aceasta scurta analiza ca sa intelegem cu totii in ce situatie se afla partidul nostru in aceste zile. De asemenea, v-am propus aceasta trecere in revista ca sa intelegeti, direct la sursa, de ce am avut in ultima perioada unele pozitii publice care au fost mai mult sau mai putin corect intelese. Fara voia mea, unii speculeaza – din motive deloc curate – ca ar exista un conflict intre mine si presedintele PSD, domnul Liviu Dragnea, ca as avea pozitii contrare politicii PSD, ca as trada partidul, ca as urmari interese ascunse, ca as fi manipulat de alte forte etc.. Va asigur ca nu este asa! Dimpotriva! Permiteti-mi sa va explic si de ce.

Dupa cum stiti, marti, 31 ianuarie, Guvernul a emis nefericita OUG 13. Nu vorbesc despre continutul ei, dar felul in care a fost emisa OUG 13, seara, fara dezbatere publica, netransparent, cu oameni aflati deja in strada si in ciuda pozitiilor critice din partea magistratilor si altor asociatii profesionale a dat impresia multor oameni ca Guvernul PSD face un abuz de putere, in favoarea catorva foarte putini cu problemele juridice. Sa nu vorbim nici de comportamentul neconvingator al ministrului Justitiei, Florin Iordache, „alta intrebare”… Aceasta impresie de abuz, de comportament dictatorial, la care se adauga si unele manipulari facute de adversarii nostri politici, a scos oamenii in strada! Ca dovada, a doua zi, miercuri, 1 februarie, a fost primul varf al protestelor, cu zeci de mii de oameni in strada, inclusiv in municipiul Iasi. Fiindca ministrul Justitiei, Florin Iordache, nu dadea niciun semn ca ar intentiona sa renunte la OUG si cum nu a fost capabil nici sa comunice ce intentii a avut, starea de nervozitate a inceput sa creasca si mai mult.

Pentru mine, cel putin, devenise evident ca, pe zi ce trece, enervarea oamenilor va creste, ca protestele vor fi folosite si de adversarii nostri politici, de PNL, de USR si de presedintele Iohannis, ca pe zi ce trece vom pierde puncte electorale si din increderea romanilor… Iata de ce am considerat ca trebuie sa facem tot ceea ce este necesar si cat mai repede pentru a detensiona situatia din strada, pentru a recastiga increderea oamenilor in PSD si pentru ca Guvernul sa treaca la aplicarea programului PSD de guvernare. Iar cea mai simpla si mai rapida solutie pentru ca lucrurile sa nu escaladeze a fost aceea pe care am propus-o joi, 2 februarie: ca Guvernul sa retraga urgent OUG 13 si ca ministrul Florin Iordache, cel responsabil de aceasta situatie, sa fie demis sau sa isi dea demisia.

Stiti cu totii ce s-a intamplat in urmatoarele zile: aceste masuri simple si rapide au fost amanate de la o zi la alta, oamenii au continuat sa iasa in strada, duminica, 5 februarie, au avut loc cele mai mari miscari de strada de dupa Revolutie, dar , in cele din urma, Guvernul si conducerea PSD au luat exact masurile cerute de mine: OUG 13 a fost abrogata, iar Florin Iordache si-a dat demisia.

Intre timp, am comandat si un sondaj telefonic pentru a verifica daca ceea ce banuiam ca se intampla cu imaginea si credibilitatea partidului nostru este si adevarat. Intr-adevar, cifrele aratau ca pe zi ce trece increderea oamenilor in noi, in PSD, scade! Ca dovada ca am avut dreptate, sondajele prezentate zilele trecute de televiziunile centrale au confirmat ca impactul scandalurilor legate de OUG 13 asupra increderii si intentiei de vot in PSD a fost unul masiv, de circa 10 procente. Cine stie cat am pierdut in urma acestor proteste si cat de multa incredere ne-am fi putut pastra daca s-ar fi luat mai repede masurile propuse de mine?!

Pe scurt, solutia de detensionare a situatiei si de revenire la normalitate a activitatii PSD si a Guvernului a fost propusa de aici, de la Iasi! Iata, asadar, ca nu a fost niciodata vorba de disidenta din partea mea, ci de o solutie rationala si rapida care a si fost adoptata, in cele din urma! Acesta este adevarul! Mai mult – si trebuie sa fiti de acord cu mine -, prin iesirile mele publice cred ca am demonstrat ca noi, PSD, suntem totusi un partid democratic, in care solutiile rationale sunt adoptate in cele din urma, ca nu suntem un „partid de corupti” sau „ciuma rosie”, asa cum am fost acuzati, ci o echipa de oameni responsabili care au puterea si curajul sa revina si sa recunoasca atunci cand au gresit. Eu cred ca, prin opiniile mele exprimate public, am contribuit la salvarea imaginii partidului nostru si a Guvernului Grindeanu pe care il sustinem!

Dragi colegi,

In cele ce urmeaza vreau sa va explic, cat se poate de deschis si de sincer, cum vad eu – si cum este, de fapt! – relatia mea cu domnul presedinte Liviu Dragnea si cu alti membri ai conducerii PSD. Vreau sa fiu foarte clar de la inceput: nu am niciun conflict cu domnul presedinte Liviu Dragnea! Multi speculeaza ca ar fi vorba de un conflict, dar asta pentru ca exista interese ascunse sa se creeze imaginea unor tensiuni si falii in PSD. Nu exista asa ceva! Mai ales dupa unele declaratii pe care le-am facut in ultimele zile, unele trusturi media deformeaza continutul afirmatiilor mele nu pentru a arata adevarata natura a relatiilor dintre mine si domnul presedinte Liviu Dragnea, ci pentru a da o lovitura fatala partidului nostru. Scopul acestor trusturi media este acela de a sustine o serie de erori pe care partidul nostru le-a facut in ultima vreme, astfel incat, perseverand in greseala, PSD sa piarda si mai mult din increderea romanilor! (Voi anexa acestei scrisori si transcrierea declaratiilor pe care le-am facut duminica, 12 februarie, la posturile Digi24, Antena 3 si Realitatea TV. Dumneavoastra veti citi si veti analiza ce am spus de fapt, ce a fost scos din context si folosit in mod tendentios pentru a genera false „stiri” de presa si pentru a inventa tensiuni si conflicte interne in partidul nostru).

Tot ceea ce am avut de spus despre presedintele Liviu Dragnea si despre unele decizii ale conducerii PSD am spus public, nu pe la colturi. Voi relua si aici opiniile in care cred si propunerile pe care le-am facut public conducerii centrale a partidului nostru.

Eu cred ca domnul Liviu Dragnea este un lider puternic, un organizator foarte bun, un conducator de campanii electorale excelent. Cred ca domnul LIviu Dragnea trebuie sa ramana presedintele PSD si cred ca Domnia Sa are puterea si curajul de a face acele schimbari astfel incat PSD sa ramana partidul modern, competent si performant pe care ni-l dorim cu totii, partidul care sa continue sa guverneze si sa poata castiga si viitoarele scrutine.

Ce i-am reprosat domnului presedinte Liviu Dragnea este faptul ca nu s-a consultat cu toata lumea atunci cand a luat unele decizii de interes national, ale caror efecte s-au vazut, iar daca s-a consultat, nu si-a ales cei mai buni sfatuitori. Iata de ce am spus ca PSD are nevoie de un alt tip de leadership, de management politic, in care deciziile care pot genera efecte puternice in societate, asa cum a fost OUG 13, sa fie analizate si discutate in forurile de conducere largite ale partidului, inainte de a fi adoptate. Am mai spus si voi continua sa sustin ca atat partidul nostru, cat si Guvernul PSD au nevoie de o activitate de comunicare mai performanta, atat interna (intre colegii de partid, de la conducerea partidului spre baza si invers), cat si externa, prin mass-media si de la om la om.

Eu cred intr-un PSD puternic, intr-un PSD modern, intr-un PSD rational si cred ca Guvernul Grindeanu trebuie sa recapete increderea romanului si sa guverneze bine! Tot ceea ce am spus public a fost pentru binele partidului si in favoarea Guvernului PSD. Iar evolutia lucrurilor mi-a dat dreptate: OUG 13 a fost retrasa, iar ministrul Florin Iordache a plecat! Eu cred ca PSD se poate reforma si trebuie sa se reformeze pentru a-si imbunatati imaginea, pentru a-si recapata credibilitatea si pentru ca greselile facute in ultima perioada sa nu se mai repete. Eu vrea sa cred ca domnul presedinte Liviu Dragnea intelege ca aceasta reforma a partidului nostru este urgenta si obligatorie. Si mai cred ca, inainte de a gandi pasii si directiile acestei reforme, avem cu totii nevoie de o analiza interna cat se poate de serioasa, care sa ne ajute sa ne ajute sa ne recapatam increderea si solidaritatea intre noi.

Dragi prieteni,

Stiu ca unii dintre dumneavoastra ati fost nemultumiti, poate nedumeriti, poate putin suparati pe mine. Cu multi dintre dumneavoastra am vorbit in ultima perioada, cu unii m-am sfatuit, am cantarit impreuna ce este mai bine pentru partidul nostru si pentru guvernare. Cu altii inca nu apucat; de aceea am si tinut sa va adresez aceasta scrisoare. Sper sa cititi cu atentie si sa cantariti cu onestitate aceste randuri. In final, va rog, cu toata prietenia, sa retineti urmatoarele idei, pe care le puteti lua drept un angajament al meu, ca presedinte al Organizatiei Judetene Iasi a PSD, in fata dumneavoastra.

Am sustinut, sustin si voi sustine PSD, partid pentru care am muncit si alaturi de care doresc sa imi duc la indeplinire proiectele de primar si de om politic! Cred ca, prin dialog, comunicare continua, solidaritate si prietenie, vom fi capabili sa luam impreuna cele mai bune decizii pentru PSD si pentru Romania. Cred ca PSD are capacitatea de a se adapta vremurilor complicate pe care le traim, ramanand un partid modern, pro-european si respectat atat intre granitele tarii, cat si peste hotare. Sustin Guvernul Grindeanu si imi asum in totalitate programul de guvernare votat de romani. Am convingerea ca Guvernul Grindeanu va lua in continuare cele mai bune masuri pentru o dezvoltare durabila si echitabila a intregii Romanii, a tuturor cetatenilor si a tuturor regiunilor sale!”

7 februarie 2017 -scrisoarea lui Mihai Chirica pentru Sorin Grindeanu (în care vorbeşte în numele tuturor primarilor PSD din Iaşi):

Îndrăznim să vă transmitem această scrisoare într-un moment extrem de important pentru viitorul României și al partidului nostru, deopotrivă. Noi continuăm să credem în determinarea și puterea PSD de a dezvolta România! Dar există pe harta UE o regiune economică – Regiunea de Nord-Est -, care este printre cele mai sărace zone ale întregului continent european. De asemenea, există în această regiune un județ – județul Iași -, a cărui administrație face, în pofida tuturor dificultăților, eforturi susținute pentru a asigura locuitorilor săi un trai decent. Din păcate, mai există, de 27 de ani, și o condamnabilă indiferență a guvernanților de toate culorile politice față de problemele majore ale acestei zone. Este un adevăr trist că aproape niciuna dintre promisiunile făcute regiunii noastre în campaniile electorale de către partidele câștigătoare nu a fost pusă ulterior în practică! Acesta, spun mulți dintre oamenii cu care vorbim, este motivul principal care stă la baza izolării și înapoierii economice a Regiunii de Nord-Est și a județului Iași! De aceea, noi, primarii PSD din județul Iași, am decis să nu mai acceptăm acest tratament incorect și inechitabil la care suntem supuși de către administrația centrală. Am făcut eforturi foarte mari pentru a-i convinge pe oameni să îndrăznească să creadă în PSD și am și reușit. Am avut rezultate bune atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare, dar plusul de încredere pe care l-am câștigat cu ajutorul, dar și pentru partidul nostru se poate risipi dacă nu suntem susținuți și dacă Guvernul nu implementează proiectele promise pentru regiune. Vă rugăm, Domnul Prim-Ministru, să înțelegeți corect mesajul nostru: nu este vorba de un protest, ci doar de încercarea de a împlini cererile legitime ale sutelor de mii de locuitori ai județului nostru. Noi credem, Domnule Prim-Ministru, că Dumneavoastră puteți și doriți să demonstrați că ieșenii nu au fost păcăliți încă o dată! Ieșenii au votat PSD pentru că, așa cum i-am îndemnat, au îndrăznit să creadă în România, adică în dreptate socială, în prosperitate, într-o administrație realizată în beneficiul cetățeanului plătitor de taxe. De aceea, credem că a venit vremea să sprijiniți fără ezitare toate proiectele locale și importante și să investiți masiv în infrastructura zonei, pentru a menține încrederea atât a membrilor de partid, cât și a tuturor românilor din această parte încercată de țară. Nu vrem avantaje suplimentare și beneficii nemeritate, ci o strategie, o viziune coerentă, un plan concret și realizabil care să ducă la dezvoltarea durabilă, prea mult întârziată, a Regiunii de Nord-Est. Municipiul Iași se schimbă în bine, exportând prosperitate și stabilitate comunelor limitrofe, dar, fără implicarea și ajutorul Guvernului condus de Domnia Voastră, zonele mai îndepărtate de Iași vor rămâne condamnate la sărăcie și izolare. Avem încredere, Domnule Prim-Ministru, că veți arăta că vă pasă!”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.