Doamna Chichirău, dumneavoastră cât câştigaţi? În afară de circ, mai faceţi ceva pentru banii aceştia?

Doamna Chichirău, dumneavoastră cât câştigaţi? În afară de circ, mai faceţi ceva pentru banii aceştia?

De mai bine de un an aştept ca deputata Cosette Chichirău să facă ceva pentru Iaşi, pentru oamenii care au votat-o şi au trimis-o în Parlament. Dar ea, nimic!

Într-o conferinţă de presă susţinută luni, 15 ianuarie, Cosette Chichirău a anunţat un proiect „al Filialei USR Iași, care va fi extins în toată țara, de transparentizare a salariilor din primării”, spunând despre el că „este primul pas către o reformă administrativă în România”. „Vom adăuga date din SEAP, date despre fonduri europene, cât și dosare de corupție și proiecte cerute de cetățeni. Mulțumesc mult colegilor de filială Dana Buțincu și Cătălin Chiosa, care au depus un efort considerabil pe parcursul a două luni pentru realizarea proiectului”, mai spune Chichirău într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Cu alte cuvinte, deputata Chichirău a procedat în stilul său caracteristic, trâmbiţând un… nimic! Asta pentru că oricine vrea să afle salariul unui primar poate să vadă foarte simplu hotărârile de consiliu local prin care s-au stabilit lefurile angajaţilor din primării…

În ceea ce priveşte cuantumul salariilor, nu ar fi rău ca doamna Chichirău să înceapă transparentizarea cu anunţarea indemnizaţiei sale! Adică, mai exact, să ne spună ce face ea pentru Iaşi de 13.050 de lei pe lună (indemnizaţia unui deputat)!

Mai mult, dacă tot vorbim de transparentizare, poate nu ar fi rău ca doamna Chichirău & friends să facă un site în care să ne arate şi care sunt proiectele ei legislative pentru Iaşi (repet, pentru că domna a fost trimisă în Parlament de ieşeni). Sau care sunt propunerile, indiferet de natura lor, pentru dezvoltarea economică a oraşului, ca să nu spunem a judeţului! Sau poate ne spune care sunt propunerile ei pentru îmbunătăţirea calităţii învăţământului şi a actului medical în Iaşi…

De 13.050 de lei pe lună credem, aşadar, că domna Chichirău ar trebui să şi muncească pentru oamenii care au votat-o! Şi poate de aceeşai bani mai învaţă şi puţină gramatică, nu de alta dar chestia cu „date despre fonduri europene, cât și dosare…” sună prost tare în limba română!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.