Doar 15 minute a vorbit ministrul educației cu profesorii protestari

Doar 15 minute a vorbit ministrul educației cu profesorii protestari

Ministrul Educației Liviu Pop a fost prezent luni la Iași, cu prilejul participării la ceremonia de deschidere a anului universitar la UAIC.

La intrarea în sediul Prefecturii, ministrul a evitat să discute cu cadrele didactice, având doar o întrevedere de 15 minute cu reprezentanții profesorilor.

Aproximativ 200 de membri ai sindicatului USLIP Iași au protestat în faţa Prefecturii Iaşi.

Nemulţumirile angajaţilor din învăţământ vizează neonorarea promisiunilor cuprinse în Programul de Guvernare al actualei puteri. vorba despre:

– Prezenţa în Legea Salarizării Unitare a salariaţilor din învăţământ pe o scară de la 1 la 15 la o medie de aproximativ 1,50;

– Neacordarea majorărilor salariale şi a voucherelor de vacanţă în anul 2017;

– Neplata hotărârilor judecătoreşti. La nivelul judeţului Iaşi restanţa faţă de angajaţii din învăţământ se ridică la aproximativ 32.000.000 lei.

– Birocraţia sufocantă care împiedică buna desfăşurare a procesului instructiv-educativ;

– Lipsa unei infrastructuri şcolare decente în special la şcolile din mediul rural ceea ce periclitează grav sănătatea elevilor şi a cadrelor didactice;

– Inexistenţa unor programe şcolare şi a unor dotări care să ofere atractivitate sistemului educaţional pentru elevii români;

– Neaplicarea Regulamentului pentru Sporuri ceea ce prejudiciază personalul nedidactic şi didactic auxiliar;

– Nerespectarea Legii Educaţiei Naţionale care prevede acordarea a 6% din PIB pentru învăţământ.

Pop a spus că la următoarea rectificare bugetară din luna noiembrie, din bugetul ministerului se va încerca alocarea sumelor necesare pentru plata deciziilor definitive și irevocabile ale instanțelor cu privire la majorări salariale neonorate până acum.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.