Doar 2 băcăuani au fost admiși în avocatură. Ce rezultat a obținut o fostă primăriță

Doar 2 băcăuani au fost admiși în avocatură. Ce rezultat a obținut o fostă primăriță

Doar 2 băcăuani din 33 au fost declarați admiși în barou. Printre candidați s-a numărat și o fostă primăriță, care a fost respinsă.

Examenul a fost un test-grilă cu 100 de întrebări din 5 materii: Organizarea și exercitarea profesiei de avocat, Drept Civil, Drept Procesual Civil, Drept Penal, Drept Procesual Penal. La fiecare dintre acestea, candidații ar fi trebuit să răspundă corect la măcar zece întrebări și să dea, în total, măcar 70 de răspunsuri corecte.

Din Bacău, au fost declarați admiși Elena Daniela Bărbuță (absolventă a Universității „George Bacovia”) și Dragoș Vlad Sofranca.

Printre cei 31 de candidați respinși, se află și Mihaela Geaboc Bădic, fostă primăriță în Helegiu și actual consilier local la Onești. Ea a luat doar 44 de puncte (13 puncte la Organizarea și exercitarea profesiei de avocat, 7 la Drept Civil,  6 la Drept Procesual Civil, 12 la Drept Penal și 6 la Drept Procesual Penal).

Noutatea examenului de anul acesta a fost că s-a desfășurat în mod unitar, la București, în cadrul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA).

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.