Doctoriţă trimisă în judecată pentru 93 de infracţiuni de luare de mită

Doctoriţă trimisă în judecată pentru 93 de infracţiuni de luare de mită

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani a emis rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a inculpatei T.L. medic expert al asigurărilor sociale în cadrul Comisiei de Evaluare şi Expertiză Medicală a Casei Judeţene de Pensii Botoşani, pentru săvârşirea a 38 infracţiuni de luare de mită în formă continuată şi 93 infracţiuni de luare de mită.

În cauză, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani au efectuat numeroase acte de procedură penală, la delegarea procurorului.

Din rechizitoriu rezultă că, în perioada 1997 – 2011, cât timp a deservit Cabinetul de Expertiză Medicală nr. 1 Botoşani, inculpata T.L., a pretins şi a primit diverse sume de bani în lei şi valută, precum şi alte foloase materiale, atât direct cât şi indirect de la pacienţii pe care i-a expertizat medical, în vederea îndeplinirii actului de serviciu la care era obligată în virtutea funcţiei, respectiv eliberarea deciziei asupra capacităţii de muncă privind acordarea sau menţinerea într-un grad de invaliditate, scop special urmărit de inculpată în baza unei hotărâri infracţionale individuale pe care a adoptat-o faţă de fiecare pacient, în funcţie de particularităţile stării sociale a acestuia şi dosarului său de pensionare.

Citeşte şi „Liviu Dragnea nu face nici 2 lei în faţa lui Ponta”

Anterior, prin rechizitoriul din 24.08.2011, emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, într-un alt dosar penal în care ofiţerii S.J.A. Botoşani au fost delegaţi să efectueze activităţi de procedură penală, s-a dispus: trimiterea în judecată a inculpatei T.L., pentru săvârşirea unui număr de 13 infracţiuni de „luare de mită” în formă continuată, în prezent fiind condamnată la o pedeapsă de trei ani cu executare şi eliberată condiţionat). Totodată, în dosar s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor în vederea completării probatoriului cu privire la un număr de 101 infracţiuni de „luare de mită”, pentru care, faţă de medicul T.L. s-a începuse urmărirea penală, precum şi pentru infracţiunile de „abuz în serviciu contra intereselor persoanei” şi „abuz în serviciu contra intereselor publice”, cu privire la care s-au extins cercetările.

La acest dosar au fost înregistrate mai multe sesizări din oficiu ale lucrătorilor din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani şi ale lucrătorilor din cadrul I.P.J. Botoşani-S.I.C.E. care au fost înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, cadrele celor două instituţii desfăşurând activităţi în comun.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.