Doi bărbați cu antecedente penale, depistați încercând să intre ilegal în țară

Doi bărbați cu antecedente penale, depistați încercând să intre ilegal în țară

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești -I.T.P.F. Iași au depistat, pe raza localitpții Măstăcani, doi bărbați care au trecut râul Prut cu ajutorul unei camere de tractor, intenționând astfel să intre ilegal în România.

În urma cercetărilor efectuate și din declarațiile persoanelor, polițiștii au stabilit că cei în cauză sunt Vasile T., în vârstă de 40 de ani, cu dublă cetățenie, română și moldoveană, și Ilie B., cetățean moldovean, în vârstă de 28 ani.

Pe timpul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că pe numele lui Vasile T. exista un mandat european de arestare emis în anul 2016 de autoritățile din Germania pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri.

De asemenea, în urma verificărilor, polițiștii au constatat că celălalt bărbat, Ilie B., a mai fost depistat de polițiștii de frontieră în anul 2012 încercând să treacă ilegal frontiera dintre Republica Moldova și România, fiind apoi predat autorităților din țara vecină în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Vasile T. a fost preluat de către o echipă operativă în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.