Doina Azoicăi nu mai este prorector la Universitatea de Medicină

Doina Azoicăi nu mai este prorector la Universitatea de Medicină

Având în vedere Hotărârea Tribunalului Iaşi, din data de 5 ianuarie 2017, Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, prof.univ. dr. Viorel Scripcariu, a aprobat solicitarea doamnei prof.univ. dr. Doina Azoicăi de a se suspenda din funcţia de Prorector responsabil cu Strategia Instituţională, Evaluarea Academică şi Relaţiile cu Organizaţiile Studenţeşti, Sindicale, ONG-uri şi Comunitatea Locală, până la o hotărâre definitivă a instanţei.

Decizia prof. Viorel Scripcariu, care a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al Universităţii şi de Senatul UMF, este ca Prorectoratul Strategie instituţională, Evaluare Academică şi Relaţii cu Organizaţiile Studenţeşti, Sindicale, ONG-uri şi Comunitatea Locală să fie preluat, provizoriu, de conf.univ. dr. Mihai Danciu, Prorector responsabil cu Studiile Universitare – Ciclul de Studii Învăţământ Fundamental.

Reamintim că prorectorul UMF Iaşi Doina Azoicăi a fost condamnată la trei ani cu suspendare sub acuzaţia de luare de mită.

Doina Azoicăi a fost acuzată de DNA Iaşi de luare de mită după ce a primit un colet cu o tavă de argint şi un ceainic, despre care anchetatorii au stabilit că ar reprezenta o recompensă din partea unui marocan al cărui fiu fusese înscris la facultatea condusă de Azoicăi. În acelaşi dosar mai este cercetat şi Agha Romeen, acuzat de trafic de influenţă.

Sentinţa nu este definitivă.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.