Donald Trump promite că va expulza până la 3 milioane de imigranţi ilegali

Donald Trump promite că va expulza până la 3 milioane de imigranţi ilegali

Donald Trump, noul preşedinte al SUA, a promis, într-un interviu acordat postului de televiziune CBS şi dat publicităţii duminică, 13 noiembrie, că va expulza până la 3 milioane de imigranţi ilegali.

Vom lua oamenii care sunt criminali şi care au caziere judiciare, care aparţin bandelor, care sunt traficanţi de droguri, fără îndoială vreo 2 milioane, poate chiar 3 milioane (de persoane), şi îi vom alunga din ţara noastră, pentru că ei sunt aici ilegal”, a declarat Trump în timpul emisiunii „60 de minute” de pe CBS.

Revenind la linia dură din campania sa electorală, după ce şi-a mai temperat discursul fiind ales marţi preşedinte al SUA, Trump a reafirmat, de asemenea, că va construi un zid la frontiera cu Mexicul, pentru a limita imigraţia ilegală.

În unele zone, preşedintele ales a admis că ar putea fi „garduri”, însă a insistat el, „un zid este mai potrivit”. „Sunt foarte bun la asta, la ceea ce se cheamă construcţie”, a ironizat patronul Trump Organization.

În timpul campaniei, Donald Trump a promis că va înălţa un zid de-a lungul frontierei cu Mexicul, care va fi finanţat în proporţie de 100% de Mexic. El s-a angajat de asemenea, în timpul unui miting desfăşurat la sfârşitul lui august în Phoenix, Arizona, să expulzeze imediat ce se va instala la Casa Albă în jur de două milioane de imigranţi ilegali „criminali”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.