Dosar penal în cazul toxiinfecției cu Salmonella

Dosar penal în cazul toxiinfecției cu Salmonella

Poliţiştii ieşeni au întocmit un dosar penal în cazul focarului de toxiinfecţie în urma căruia 134 de persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi s-au autosesizat în urma incidentului de miercurea trecută, când 134 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară.

Focarul de toxiinfecţie alimentară în urma căruia 134 de ieşeni au ajuns la spital a fost provocat de bacteria Salmonella. Ancheta epidemiologică a evidenţiat faptul că toate persoanele au declarat că au consumat de produse fast-food în perioada 13-14 mai, că toate meniurile au fost preparate la sediul unităţii, inclusiv sosurile (conform declaraţiei şefului localului), şi că inspectorii sanitari au mers la sediul unităţii, de unde au fost recoltate opt probe de alimente şi 25 de probe de sanitaţie, care au fost analizate în laboratorul DSP Iaşi.

În urma anchetei epidemiologice, activitatea localului a fost suspendată, administratorii acestuia primind o amendă de 3.000 de lei.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.