Două dosare penale și 222 de amenzi în rândul taximetriștilor

Două dosare penale și 222 de amenzi în rândul taximetriștilor

Polițiștii rutieri au aplicat 222 de sancțiuni contravenționale și au dispus întocmirea a două dosare penale, în urma unei acțiuni care a vizat verificarea taximetriștilor din Capitală.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere, în 16 cazuri s-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului de tip taxi pentru o perioadă de 6 luni, pentru lipsa autorizației taxi valabile, precum și reținerea plăcuțelor și certificatului de înmatriculare.

Cele două dosare penale au fost întocmite pentru săvârșirea infracțiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activități și pentru conducerea unui autovehicul de tip taxi de către o persoană care avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

„Pentru a evita situații neplăcute, recomandăm tuturor celor care vor să utilizeze serviciul public de taximetrie: să apeleze doar la autovehicule autorizate; să se informeze asupra tarifelor afișate pe portierele din fața autovehiculului de tip taxi și să solicite bonul fiscal la finalul cursei”, se arată în comunicatul Brigăzii Rutiere.

La acțiune au participat polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală, specialiști de la Registrul Auto Român și lucrători din cadrul Autorității pentru Protecția Consumatorului.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.