Dragnea: „Parlamentarii PSD de Iaşi au semnat în bloc moţiunea de cenzură”

Dragnea: „Parlamentarii PSD de Iaşi au semnat în bloc moţiunea de cenzură”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că a vorbit cu majoritatea parlamentarilor partidului său care nu au semnat moţiunea de cenzură, iar parlamentarii PSD de Iaşi au semnat moţiunea în „bloc”.

Liviu Dragnea a susţinut că nu este supărat că nu are 233 de semnături pe moţiune, adică numărul de voturi necesar adoptării acesteia. „Eu am mai gestionat o moţiune de cenzură, este important votul de miercuri, care va fi masiv. Vreau să vă aduc aminte că moţiunea trece sau pică atunci când se votează, nu când se pun semnăturile”, a subliniat Dragnea la Palatul Parlamentului după citirea moţiunii de cenzură în plen.

Preşedintele PSD a lăsat să se înţeleagă că este sigur că nu sunt parlamentari PSD care să fi fost convinşi de tabăra Ponta-Grindeanu să voteze împotriva moţiunii de cenzură. „Da. Am vorbit de exemplu cu parlamentarii de la Iaşi, pe care îi dădea Evenimentul Zilei că sunt în bloc. În bloc au semnat moţiunea. Eu ştiu exact ce vorbesc”, a mai spus Dragnea.

Din totalul de 221 de parlamentari PSD au semnat moţiunea de cenzură 196. Moţiunea a fost semnată de 222 de parlamentari de la PSD şi ALDE.

Majoritatea celor care nu au semnat nu au fost prezenţi. Fiecare a vorbit cu mine, unii sunt plecaţi din ţară, ajung în noaptea asta sau mâine, unii ajung marţi. Noi am fost interesaţi să avem numărul de semnături peste limita stabilită de Constituţie, iar cei cu care am vorbit am considerat necesar să nu le stric treburile astăzi. Noi stabilisem joi că depunem luni moţiunea de cenzură, aşa şi-au şi făcut programul majoritatea, am luat decizia ulterior de a o depune astăzi, pentru a scurta perioada în care ne aflăm de incertitudine şi de lipsa, practic, a unui guvern”, a spus preşedintele PSD.

Duminică, 18 iunie, în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului, a fost prezentat textul moţiunii de cenzură „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor!”. Reprezentanţii grupurilor parlamentare ale PNL, USR, UDMR şi PMP nu au fost prezenţi în sală. Textul moţiunii a fost citit de senatorul PSD Mihai Fifor.

Dezbaterile şi votul asupra moţiunii de cenzură vor avea loc miercuri, 21 iunie, de la ora 11,00, informează Camera Deputaţilor.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.