Drumul Tomeşti – Ţuţora intră în reabilitare

Drumul Tomeşti – Ţuţora intră în reabilitare

Drumul județean DJ 249: DN 28 Tomești – Țuțora, proiect de aproape 20 milioane lei, intră în reabilitare.

„Spuneam în luna decembrie a anului trecut că pe acest drum vom demara lucrările de modernizare înainte de sosirea primăverii. Vremea ne permite și am dat ordinul de începere. Este un drum important pentru că pe aici toți cei din zona Văii Prutului au acces mult mai ușor spre Iași și spre celelalte localități de pe raza județului”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat în luna decembrie cu firma SC Geiger Transilvania SRL, câștigătoare a licitației. Valoarea contractului de modernizare a celor 7,8 kilometri este de 19 milioane lei. Durata de execuție este de 12 luni de la ordinul de începere la lucrărilor. În calcul au intrat și alte drumuri județene.

Totodată, autoritățile ieșene au anunțat că începe modernizarea drumului județean DJ 208G: Kogălniceni Oboroceni – Intersecție DJ 280 D km 18 +223 km 23+616. Reprezentanții Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) vor semna contractul cu firma Construct&Drum SRL. Lucrarea are o valoare de 10 milioane lei, finanțarea fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean.

„Anul acesta, multe dintre drumurile județene intră în proces de modernizare. În bugetul Consiliului Județean sunt prevăzute sume pentru astfel de lucrări, iar acolo unde licitațiile sunt finalizate, contractele de execuție vor fi semnate și vor începe și lucrările”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.