După ce 9.000 de ieși au fost în pericol de a rămâne fără energie electrică, Delgaz Grid a început lucrările pe Aleea Sadoveanu

După ce 9.000 de ieși au fost în pericol de a rămâne fără energie electrică, Delgaz Grid a început lucrările pe Aleea Sadoveanu

Delgaz Grid a demarat lucrările de consolidare a liniei electrice aerine de înaltă tensiune din zona Aleea Sadoveanu, din municipiul Iași.

Alimentarea cu energie a 9.000 de ieșeni a fost pusă în pericol din cauza unei alunecări de teren; 1,7 milioane de lei reprezintă investiția companiei, pentru lucrările de consolidare din zona stației de transformare Breazu.

Lucrările de stabilizare a terenului, supus alunecărilor și pe care se află amplasată stația de transformare Breazu, precum și a unui stâlp de înaltă tensiune au început de câteva zile, fiind derulată o investiție de amploare, pentru siguranța alimentării cu energie a consumatorilor din nordul municipiului Iași. Este realizată o structură de sprijinire și stabilizare a terenului afectat de alunecările de teren din această zonă, prin intermediul a 56 de piloți forați la adâncimi considerabile.

În cadrul lucrărilor de consolidare se vor realiza măsurători topografice și înclinometrice, precum și măsurători dinamice a vibrațiilor din timpul execuției. Vibrațiile transmise de utilajele de forat sunt captate prin intermediul unor traductori seismici, astfel încât să fie monitorizat potențialul impact asupra construcțiilor din vecinătate, afirmă compania într-un comunicat.

Investiția de peste 1,7 milioane de lei derulată de Delgaz Grid va fi finalizată în vara acestui an și completează eforturile companiei pentru modernizarea sistemului energetic din Moldova, se mai afirmă în același comunicat.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.