După ce a fost notat cu 3,70 la Istorie, un elev din Iași a obținut, după contestație, nota 10!

După ce a fost notat cu 3,70 la Istorie, un elev din Iași a obținut, după contestație, nota 10!

Un absolvent al Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, care a susținut examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă, a reușit să obțină nota 10 la Istorie, după ce înainte de contestații a fost notat cu 3,70.

Dan Marian Cornea, absolvent al Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” Iași susține că nu a reușit să susțină în vară examenul de Bacalaureat din cauza unor probleme de sănătate. În această toamnă, el a obținut la proba Istorie nota 3,70, motiv pentru care a depus contestație. În urma recorectării tezei, el a obținut nota 10.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași, Sabina Manea, a declarat că tezele elevilor au fost corectate în alte județe, atât în prima etapă, cât și la contestații. „Astfel, nu avem acces la teză și nu putem să vedem exact care este motivul pentru care există o astfel de diferență între notări. Este posibil să fie vorba de o eroare la transcrierea notei de pe borderou pe teză sau de o altă situație de acest tip. Este important că elevul și-a autoevaluat corect teza, a depus contestație, iar nota finală este cea la care, probabil, se aștepta”, a declarat Sabina Manea.

Potrivit statisticilor ISJ Iași, au fost contestate 270 de note, dintre care, în urma recorectării, aproape 80 au primit punctaj mai mic, iar 159, note mai mari. Dintre acestea 23 de lucrări erau evaluate cu note sub 5, iar acum autorii lor au note de trecere.

Procentul de promovabilitate în județul Iași a ajuns la 34,83 la sută, față de 31,75% cât era înainte de contestații.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.