După îndelungi așteptări, va fi reabilitată șoseaua Iași – Voinești

După îndelungi așteptări, va fi reabilitată șoseaua Iași – Voinești

Municipalitatea ieșeană a decis reabilitarea mai multor străzi din oraș. Cea mai importantă este cea care face legătura cu Miroslava, șoseaua Iași – Voinești, până la limita Iași – DJ 248A. Alte străzi care vor fi reabilitate sunt aleea și strada Strugurilor, aleea Tudor Neculai și șoseaua Tudor Neculai.

Strada Strugurilor are o lungime de aproape 1,5 kilometri, iar aleea Strugurilor are o lungime de 2,1 kilometri. În urma licitației, câștigătoare a fost desemnată asocierea SC Conest SA – SC Mecon Iași SRL, pentru 15,4 milioane lei. Autorizații de construire au fost eliberate și pentru programul municipal de modernizare a locurilor de joacă pentru copii. Se au în vedere parcurile de joacă din bd. T. Vladimirescu, str. Străpungere Silvestru, șos. Moara de Foc, esplanada Oancea și str. Argeș.

Alte obiective de investiții care au primit autorizații de construire sunt Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial din cimitirul Eternitatea și policlinica de stomatologie infantilă de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

Reparații capitale, refuncționalizare și modernizare s-a decis și pentru căminul studențesc T6, de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași. De asemenea s-a decis extinderea rețelei termice în vederea racordării de noi consumatori la CET din municipiul Iași – zona Bucium.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.