Echipa filmului „Câini” se întâlneşte cu publicul din Iaşi

Echipa filmului „Câini” se întâlneşte cu publicul din Iaşi

Pe 23 septembrie, thriller-ul „Câini” va intra în cinematografele din toată ţara, iar în zilele dinaintea lansării poate fi văzut în avanpremieră în anumite oraşe sau în proiecţii de gală, în prezenţa echipei, la Bucureşti, Iaşi, Cluj sau Târgu-Mureş.

Miercuri, 21 septembrie, de la orele 18.00 şi 20.30, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, actorii Gheorghe Visu, Raluca Aprodu, Costel Caşcaval şi Andrei Ciopec le vor povesti ieşenilor despre experienţa de la filmări şi din marile festivaluri. Vineri, 23 septembrie, Gheorghe Visu va fi invitatul serii la Târgu-Mureş. Câini va rula în cadrul TIFF Mureş, la Palatul Culturii, de la 21.15. Echipa filmului va fi prezentă sâmbătă, 24 septembrie, ora 20.00, şi la Cinema Florin Piersic din Cluj, oraşul în care filmul a adunat deja mii de spectatori şi aplauze la TIFF 2016, în patru spectacole sold out.

Bucureştenii au ocazia să stea de vorbă cu actorii, cu regizorul Bogdan Mirică şi cu echipa filmului la Teatrul de Vară din Herăstrău joi, 22 septembrie, de la 20.30. Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Gheorghe Visu, Raluca Aprodu, Emilian Oprea, Teodor Corban, Costel Caşcaval se numără printre vedetele care vor întâlni cu publicul la eveniment. Biletele pot fi cumpărate în avans de pe www.eventbook.ro şi în librăriile partenere.

În Bucureşti, „Câini” va putea fi văzut în avanpremieră, pe 21 şi 22 septembrie, la CineGlobe Titan, Cinema City Cotroceni, Cinema City MegaMall, Cinema City Park Lake, Cinema City Sun Plaza, Grand Cinema & More, Hollywood Multiplex, Movieplex, CinemaPro. În reţeaua Cinema City din ţară, va rula la Cluj-Napoca, Timişoara (Cinema City – Shopping City), Ploieşti (Cinema City – Shopping City), Târgu Mureş, Bacău, Brăila, precum şi în săli din Botoşani (CineGrand), Focşani (Happy Cinema), Piteşti (Cinema Trivale).

Acţiunea filmului este plasată în apropierea graniţei cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraş, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moştenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moşiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzaţie generală de ameninţare pluteşte în aer.

În distribuţie, alături de Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Gheorghe Visu, apar Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Caşcaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Andrei Ciopec.

Câini” marchează debutul în lungmetraj al lui Bogdan Mirică, scenaristul şi co-regizorul serialului HBO Umbre. Filmul a fost premiat la Festivalul de la Cannes, a câştigat Trofeul Transilvania la TIFF 2016 şi două premii la Festivalul de la Sarajevo: Heart of Sarajevo pentru Cel mai bun actor – Gheorghe Visu, şi Menţiunea Specială a Juriului. În această toamnă, filmul este proiectat în festivaluri din Finlanda, Norvegia, Canada, Polonia, Israel, Spania, Portugalia, Germania, Suedia, Statele Unite şi Italia.

Bogdan Mirică semnează regia şi scenariul. Directorul de imagine este Andrei Butică, montajul a fost realizat de Roxana Szel, de sunet s-au ocupat Sam Cohen, Sebastian Zsemlye şi Hervé Buirette, scenografia îi aparţine Augustinei Stanciu, iar costumele – Elenei Stoyanova. Muzica a fost compusă de Codrin Lazăr şi Sorin Romanescu.

Câini” este produs de 42 Km Film (Marcela Ursu) şi EZ Films (Elie Meirovitz), şi co-produs de Argo Film (Stephan Komandarev). Co-producţia Franţa-România-Bulgaria-Qatar a fost realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Centre national du cinéma et de l’image animée din Franţa, CNC Bulgaria, Canal +, Eurimages şi Fundaţia GAN, Doha Film Institute, cu participarea HBO România.

Filmul va fi distribuit în România, din 23 septembrie, de Transilvania Film.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.