„Emoţia” Cioloş şi diversiunea eşuată!

„Emoţia” Cioloş şi diversiunea eşuată!

Să crezi că Dacian Cioloş poate stârni vreo emoţie în rândul populaţiei este o greşeală. Să insişti, însă, în această greşeală este deja prostie!

Mergând pe tactica patentată de Traian Băsescu (şi Vasile Blaga) pe vreamea PDL, liberalii de astăzi au încercat crearea unei emoţii puternice în rândul populaţiei, poate-poate oamenii se vor „înduioşa” şi vor vota împotriva PSD.

Cu siguranţă vă amintiţi de perioada dintre turul 1 şi turul 2 de la alegerile prezidenţiale din 2014. Beneficiind de aportul unor televiziuni şi de o reţea de postaci greu de egalat (ca număr), oamenii lui Vasile Blaga au reuşit crearea unei emoţii atât de puternice în jurul cozilor din diaspora, încât au reuşit să întoarcă rezultatul primului tur şi să-l scoată pe Klaus Iohannis preşedinte. În ultimele două săptămâni s-a încercat un scenariu asemănător, numai că s-au ivit două probleme. Prima: Vasile Blaga s-a dat la fund şi nu prea s-a mai implicat în campanie. A doua: subiectul „emoţiei” a fost ales extrem de prost, deoarece Dacian Cioloş nu este nici atât de carismatic precum era Traian Băsescu şi nici atât de „lemn”, aşa cum a fost Klaus Iohannis.

Citeşte şi „PSD Iaşi a câştigat concursul pentru cele mai proaste afişe electorale”

Aşadar, prima „emoţie” diversionistă au încercat-o săptămâna trecută cu refuzul (reprogramarea) TVR de a publica un interviu cu Dacian Cioloş în emisiunea „Viaţa satului”! Rezultatul obţinut a fost zero. Nimeni nu a catadicsit să ia atitudine şi nici nu l-a văzut pe Cioloş drept o victimă!

Al doilea episod a avut loc săptămâna aceasta şi trebuia să creeze „emoţie” pornind de la Antena 3. Vă aduceţi aminte, cu siguranţă, despre faptul că exact în ziua în care trebuia să meargă în emisiunea „Sinteza zilei” (Mihai Gâdea), Dacian Cioloş a făcut o declaraţie extrem de jignitoare la adresa postului de televiziune, dar şi a oamenilor care-l urmăresc. S-a încercat în acest fel plasarea lui Cioloş în postura de victimă a realizatorilor Antena 3, ceea ce ar fi trebuit să atragă un val de simpatie asupra sa. Numai că şi acest scenariu a picat. Chiar dacă postacii urcaţi pe baricade în timpul emisiunii au încercat crearea unui val emoţional prin intermediului comentariilor şi al distribuirilor pe Facebook, acţiunea a eşuat mai mult decât lamentabil. De altfel, nici nu se putea altfel, în condiţiile în care subiectul „emoţiei” era Dacian Cioloş, un individ care cu greu poate stârni şi altceva în afară de indiferenţă.

În consecinţă, cine a pariat pe Dacian Cioloş că ar putea fi un fel de lider care va scoate PNL din mocirlă şi-l va duce la guvernare s-a înşelat amarnic. Iar cine şi-a imaginat că scenariul „emoţiei” va prinde tot timpul probabil era din străinătate, deoarece nu a ştiut vorba din bătrâni cu ulciorul care nu merge de multe ori la apă…

Mihai Chirica: „Mi-e şi ruşine să ies pe stradă cu voi (ieşenii)”

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.