Evenimente de marcă de la Biblioteca Centrală Universitară din Iaşi

Evenimente de marcă de la Biblioteca Centrală Universitară din Iaşi

Biblioteca Centrală Universitară ,,Mihai Eminescu” Iaşi dă startul programului de evenimente cultural-artistice din 2016 cu omagierea a două nume importante pentru Cultura Română, poetul Mihai Eminescu şi compozitorul George Enescu.

Vineri, 15 ianuarie, ieşenii sunt invitaţi în spaţiul expoziţional de la etajul I, sediul central, la expoziţia de carte ,,Ziua Culturii Naţionale – George Enescu (1881-1955)”. Dacă Eminescu a rămas în conştiinţa tuturor ca muzician al poeziei, Enescu, compozitor şi interpret de geniu, este considerat luceafărul muzicii româneşti. De la „Légende”, compusă la 9 ani, la „Andantino malinconico”, compus la 60, Enescu ne-a lăsat o adevărată comoară muzicală constând în piese pentru vioară, în lucrări de cameră într-o varietate de genuri pentru instrumentul său preferat, simfonii şi opera Oedip. Expoziţia poate fi vizitată gratuit până pe 15 februarie.

Tot vineri, de la ora 18, studenţii anului II Actorie de la Facultatea de Teatru a Universităţii de Arte ,,George Enescu” Iaşi (Clasa profesorilor: prof. univ. dr. Emil Coşeru ţi lector univ. dr. Tatiana Ioneşi) vă aşteaptă în Sala ,,B.P. Hasdeu” la Recital Mihai Eminescu, în regia Iulianei Moraru.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.