Evoluăm! Una din 10 comenzi pentru mâncare este plătită de pe telefonul mobil

Evoluăm! Una din 10 comenzi pentru mâncare este plătită de pe telefonul mobil

În România, numărul celor care plătesc online mâncarea comandată de pe Internet a crescut cu 10%, în primele două luni din acest an. În plus, una din 10 comenzi este plătită direct de pe telefonul mobil.

Conform datelor, locuitorii din Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara şi Iaşi folosesc cel mai des device-uri mobile pentru achitarea preparatelor culinare comandate.

Estimările celor de la foodpanda.ro, realizatorul cercetării, arată că procentajul de creştere a tranzacţiilor online, respectiv a celor realizate de pe smartphone-uri şi tablete, se va menţine la nivelul întregului an 2016.

În prezent, circa 65% din comenzile zilnice de mâncare înregistrate la nivelul întregii ţări se fac din aplicaţia mobilă foodpanda, procentajul fiind estimat să ajungă, până la finele acestui an, la circa 70%.

Valoarea medie a comenzilor de mâncare lansate de pe desktop este mai mare decât cea înregistrată în aplicaţie doar în Capitală. Astfel, bucureştenii care comandă de pe desktop plătesc, în medie, 65 lei, iar cei care aleg mâncarea de pe smartphone-uri sau tablete dau aproximativ 55 de lei pe comandă.

La polul opus se află timişorenii, care achită cu circa 30% mai mult pentru mâncarea comandată din aplicaţie decât pentru cea de pe desktop, în timp ce ieşenii şi clujenii plătesc în plus cu 23%, respectiv cu 15%, pentru comenzile plasate din aplicaţie decât pentru cele de pe PC-uri sau laptopuri.

Cele mai folosite device-uri pentru plasarea comenzilor de mâncare deţin sistem de operare Android (26,5% din totalul plăţilor), urmate de iOS (18,41%) şi Windows Phone (0,66%).

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.