Examenul național de Rezidențiat

Examenul național de Rezidențiat

Duminică, 19 noiembrie, în Centrul Universitar Iași, la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” se va derula examenul național de Rezidențiat.

Ministerul Sănătății organizează concurs de intrare în Rezidențiat pe post și Rezidențiat pe loc în domeniile Medicină, Medicină dentară și Farmacie. Concursul se desfășoară, pe lângă Iași, și în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu Mureș și Timișoara.

La nivel național, au fost scoase la concurs 3.959 de poziții (n.r. -3.524 de locuri și 435 de posturi) pe care s-au înscris 6.817 candidați.

La Centrul Universitar Iași s-au înscris mai mulți candidați la Medicină – 820, față de anul trecut, când au fost 784 de înscriși, și la Medicină Dentară – 287, față de 221, cifra de anul trecut. La Farmacie numărul a scăzut la 108, față de 110, anul anterior.

În total, la Iași sunt 1.215 candidați și 592 de locuri și posturi scoase la concurs «Medicină – 406 locuri și 102 posturi, Medicină Dentară – 49 locuri și Farmacie – 32 locuri și trei posturi.

Concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de patru ore. Pe baza punctajelor obținute la concurs se alcătuiește o clasificare unică națională pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea clasificării, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, indiferent de centrul universitar de concurs.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.