EXCLUSIV! Medicul Eugen Bitere, de la Spitalul de Boli Cardiovasculare, rămâne în arest

EXCLUSIV! Medicul Eugen Bitere, de la Spitalul de Boli Cardiovasculare, rămâne în arest

Curtea de Apel Iași a respins joi, 20 iulie, contestația formulată de medicul Eugen Bitere, de la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași, împotriva hotărârii de arestare preventivă, luată la sfârșitul săptămânii trecute de Tribunalul Iași.

„Instanța respinge, ca nefondată, contestația formulată de inculpatul Bitere Eugen Valentin, în prezent aflat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Iași, împotriva încheierii penale din data de 14 iulie 2017, pronunțată de Tribunalul Iași, încheiere pe care o menține. Obligă inculpatul contestator să plătească statului suma de 100 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare”, au motivat judecătorii. Decizia este definitivă.
„Pe data de 11 iulie, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au efectuat trei percheziții domiciliare la un cabinet medical și la două locuințe ale medicului suspectat de comiterea unor infracțiuni de corupție. În cauză există probe certe că, în zilele de 10 și 11 iulie, doctorul a cerut și primit cu titlu de mită, de la un număr de șase persoane, diferite sume de bani pentru condiționarea actului medical”, au spus anchetatorii. În urma perchezițiilor au fost găsite 23.500 de euro, 1.250 de dolari și peste 3.500 de lei.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.