Expoziţie de afişe la Palatul Culturii din Iaşi

Expoziţie de afişe la Palatul Culturii din Iaşi

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu Institutul Polonez Bucureşti, organizează în perioada 9 – 31 mai 2017, expoziţia „Afişul Polonez Contemporan/ Trei Perspective”.

Afişele reunite în această expoziţie sunt creaţii ale graficienilor Ryszard Kajzer, Sebastian Kubica şi Łukasz Kliś. Cei trei artişti contribuie la păstrarea unui nivel artistic ridicat al afişului grafic polonez, prin participarea la expoziţii şi concursuri, atât în ţară cât şi în străinătate, meritele lor fiind recompensate cu numeroase premii. De asemenea, au susţinut cursuri şi ateliere de proiectare grafică în diverse universităţi.

Vernisajul expoziţiei va avea loc marţi, 9 mai 2017, ora 18.00, la Muzeul de Artă de la Palatul Culturii, iar invitata acestui eveniment este doamna Agnieszka Skieterska, director al Institutului Polonez din Bucureşti.

Ryszard Kajzer (n. 1973, Świerczyn)

Grafician, realizează îndeosebi afişe, ilustraţii şi grafică editorială. A studiat la Facultatea de Grafică a Academiei de Arte Frumoase din Varşovia şi la şcoala de Design (Zürich). A participat, în calitate de asistent, la Atelierul de Proiectare de Afiş condus de prof. Mieczysław Wasilewski, iar din 2000 – la Atelierul de Proiectare Grafică Editorială al prof. Lech Majewski, în cadrul Academiei de Arte din Varşovia. Fost bursier al Internationales Künstlerhaus Villa Concordia (Bamberg, Germania), Ryszard Kajzer şi-a expus lucrările în Europa, Asia şi America (printre altele, la Moscova, în Hong-Kong şi New York), a susţinut ateliere de proiectare grafică în Mexic. A obţinut multe premii, dintre care amintim Marele Premiu în cadrul Concursului internaţional de afişe de promovare a Anului Gombrowicz (2004), Premiul A. Stareyshinski, categoria tineri proiectanţi, la Trienala Internaţională de Afişe de la Sofia sau premiul obţinut la Bienala Internaţională de Afişe de la Varşovia, ediţia a XIX-a, în cadrul Concursului de afişe dedicate operei lui Witold Gombrowicz.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.