Fabulos! Trădătorul a fost trădat!

Fabulos! Trădătorul a fost trădat!

Pro România este la un pas de desființare după ce Victor Ponta a anunțat că parlamentarii care vor vota guvernul PNL vor fi excluși din partid. Oamenii lui nu sunt, însă, de acord cu poziția lui Ponta.

„Există un curent de opinie în Pro România prin care se încearcă convingerea lui Victor Ponta, până la ora 14.00 să lase câțiva oameni să voteze Guvernul (…) Eu și Sorin Câmpeanu suntem parte a acestui curent de opinie”, a spus Daniel Constantin, pentru STIRIPESURSE.RO.

La rândul său, europarlamentarul și fostul premier, Mihai Tudose, face un apel către colegii din Pro România să voteze guvernul Ludovic Orban pentru că România este într-o situație critică și orice ar fi are nevoie de un Guvern cu puteri depline. Tudose susține că a văzut poziția lui Victor Ponta, cel care amenința cu excluderi dacă parlamentari ai Pro România vor vota Guvernul, dar consideră că liderul partidului greșește pentru că situația este foarte gravă și ar trebui să fie văzut interesul României, înaintea interesului personal.

„Eu consider că astăzi va trebui să avem un Guvern, din mai multe motive, toate extrem de serioase și de grave. Trebuie să avem rectificare bugetară care trebuie efectuată de către Guvern prin OUG. Un Guvern interimar nu mai poate da OUG și nu știu cum poți închide anul fiscal. Avem probleme în sănătate, trebuie dați bani. Avem probleme pentru că autoritățile publice nu sunt finanțate, vine iarna și trebuie să ne pregătim. Nu avem comisar european și 27 de țări așteaptă după noi, după certurile noastre interne. Va trebui să se vină în Parlament cu Legea bugetului. Asta este o lege care trebuie elaborată de către Guvern și un interimar nu mai are drept de inițiativă legislativă. Ce facem, cum trecem bugetul pentru 2020? Un parlamentar nu se poate apuca să facă legea bugetului, nu are cum.

Este clar că în acest Guvern interimar nimeni nu mai lucrează. Avem foarte multe ministere care nu mai au titulari, nici măcar interimari. Acolo este totul blocat, nu mai există factorul de decizie, este haos.

Eu cred că noi, inclusiv Pro România, trebuie să gândim rațional, să avem Guvern. Noi am dat jos un Guvern și nu ne-am gândit ce punem în loc? Apropo de Pro România, păi noi spunem că suntem cu România și ea trage să moară. Trebuie să vedem care este interesul României, nu unul personal sau al unui grup de persoane.

Nu ne place de Orban, bun, pot să înțeleg. Nu știu cât de bun sau rău va fi viitorul Guvern, dar orice este mai bun decât haosul de azi. Avem în tolbă o moțiune de cenzură care poate fi trecută în februarie, dacă nu ne convine de Orban, dar astăzi România are nevoie de un Guvern plin. De trei luni stăm tot cu interimari, totul este blocat. Suntem de Kafka!

Mai în glumă, mai în serios, oricine este mai bun decât Cuc la Transporturi, bine asta dacă nu se întoarce imbatabilul Andrușcă”, a declarat Mihai Tudose pentru STIRIPESURSE.RO.

Victor ponta și Mihai Tudose au trădat PSD, de unde au și plecat, în timp ce Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, după ce i-au pus PC-ul în brațe lui Călin Popescu Tăriceanu, au părăsit ALDE, pentru a lua parte la proiectul Pro România.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.