Faliment pentru cel mai mare producător de telefoane de lux

Faliment pentru cel mai mare producător de telefoane de lux

Compania Vertu va fi lichidată după ce planul de salvare s-a soldat cu un eșec.

Să plătești 10.000 de dolari pentru un telefon poate fi un preț prea mare chiar și pentru bogații de pe 5th Avenue din New York sau Rodeo Drive din Los Angeles. Acesta este motivul pentru care Vertu a pus lacătul pe ușă și a lăsat pe drumuri 200 de angajați.

„Au fabricat telefoane incredibil de mici și incredibil de scumpe”, a spus Ian Fogg pentru BBC. Conform acestui analist de la IHS Technology, clienții au preferat să se orienteze spre societăți specializate care propun personalizări și finisaje de lux pentru smartphonurile tradiționale.
Fondată în 1998 de Nokia, Vertu s-a stabilit în 2012 în Marea Britanie, după ce a devenit o campanie independentă. Compania a rămas în gama telefoanelor de lux, dar a înlocuit sistemul de operare Symbian al Nokia cu Android, al celor de la Google. În zonele cele mai pretențioase de shopping din lume, Vertu vindea telefoane cu prețuri care puteau ajunge și până la 50.000 de dolari.

În 2015, Vertu spunea că a vândut 450.000 de telefoane la prețul mediu de 6.000 de dolari pe bucată. Hakan Uzan, un om de afaceri turc exilat în Franța, a devenit în martie proprietarul Vertu, plătind 60 de milioane de dolari fondului chinez Godin Holding.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.