Fascinantul Muzeu al Parfumurilor din Barcelona

Fascinantul Muzeu al Parfumurilor din Barcelona

Fascinanta istorie a parfumurilor, evoluţia şi modelele care au dominat această lume poate fi admirată în parfmuri-1cadrul Muzeului de Parfumuri din Barcelona, Spania.

În acest muzeu pot fi admirate mii de vase, multe dintre ele unicat, obiecte ceramice, sticle şi esenţe ordonate geografic şi cronologic. Tot aici, puteţi găsi chiar şi sticluţe de parfum din România de acum 20-30 de ani.

Amplasat pe Paseo de Gracia 39, muzeul a fost inaugurat în anul 1961 de către Ramon Planas Buera. Impresionanta colecţie adăpostită de muzeu numără peste 5.000 de sticluţe în cele mai ciudate forme, cu parfumuri de lux, de la cele mai vechi, mai misterioase, până la cele mai moderne, esenţe diferite aparţinând unor culturi şi epoci diferite. Cele mai vechi vin din Egiptul Antic şi Imperiul Roman, dar mai pot fi admirate şi sticle şi vase de esenţe elene, etrusce, arabe şi nu numai.

Recipientele sunt expuse pe secole, în funcţie de civilizaţii şi material. În acest fel se poate remarca cu uşurinţă trecerea de la vasele de teracotă folosite în antichitate pentru păstrarea preţioaselor esenţe, la sticluţele moderne, adevărate bijuterii realizate din material ceramic, porţelan, sticlă, cristal şi materiale preţioase.parfumuri-2

Printre exponate se face remarcate două esenţe ce au aparţinut reginei Marie Antoinette şi o sticluţă spectaculoasă „Le Roy Soleil”, proiectată de Salvador Dali, precum şi un flacon cu parfum folosit de Grace Kelly, Prinţesa de Monaco.

Colecţia muzeului este împărţită în două secţiuni. În prima sunt expuse, în ordine cronologică, parfumuri din cele mai vechi timpuri şi până în secolul al XVIII-lea. Cea de a doua secţiune a muzeului prezintă, în funcţie de marcă, exclusiv creaţiile realizate începând cu revoluţia industrială din domeniul parfumurilor, de la jumătatea secolului al XVIII-lea şi până în prezent.

Colecţia muzeului mai cuprinde şi miniaturi, cataloage de specialitate, etichete şi reclame, potrivit surselor amintite.

Intrarea în muzeu se face prin magazinul de parfumuri Regia de pe Passeig de Gracia.parfumuri-5

sursa foto: http://www.museudelperfum.com/

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.