Fetiţă de doi ani şi jumătate, înecată într-un vas în care părinţii adunau apa de ploaie

Fetiţă de doi ani şi jumătate, înecată într-un vas în care părinţii adunau apa de ploaie

O fetiţă de doi ani şi jumătate din satul Cârja, judeţul Vaslui, a murit înecată într-un vas de 60 de litri în care părinţii strângeau apa de ploaie.

Tragedia s-a petrecut duminică după-amiază în satul Cârja, lângă Murgeni, judeţul Vaslui, unde a plouat torenţial, iar părinţii fetei au pus un vas la streaşină pentru a strânge apa.

Fetiţa s-a jucat în curtea casei şi, nesupravegheată, a căzut în bidonul plin cu apă de ploaie. Nimeni nu a auzit-o, dar, la scurt timp, mama acesteia a descoperit-o plutind în bidonul respectiv.

Părinţii au dus de urgenţă fetiţa la Spitalul Murgeni, ulterior fiind solicitată şi o ambulanţă din Bârlad, cu medic. Echipajul medical a făcut manevrele de resuscitare timp de 45 de minute, dar, din păcate, a fost declarat decesul.

„Din informaţiile deţinute, părinţii ar fi pus un bidon de aproximativ 60 de litri lângă casă, pentru a strânge apa de ploaie. La un moment dat, mama fetiţei ar fi ieşit din curte pentru câteva minute, iar, când a revenit, a descoperit ce se întâmplase. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, cercetările fiind continuate de către poliţişti”, a declarat Silvia Manta, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.