Filmul „Queen & Country” va avea premiera în România pe 8 ianuarie

Filmul „Queen & Country” va avea premiera în România pe 8 ianuarie

Pentru Regină şi ţară” („Queen & Country”), drama autobiografică în regia lui John Boorman („Excalibur”, „Deliverance”, „Hope and Glory”, „The Tailor of Panama”), va avea premiera în România vineri, 8 ianuarie. Filmat în cea mai mare parte în ţara noastră, lungmetrajul este distribuit de Independenţa Film.

O poveste inspirată complet din adolescenţa regizorului englez, „Queen And Country” ecranizează amintirile lui John Boorman din anul 1952, anul încorporării sale în armata britanică, perioadă care se suprapune în mod nefericit cu Războiului din Coreea (1950-1953).

Regizorul, producătorul şi scenaristul John Boorman (82 de ani) are trei premii la Cannes („The General”, „Excalibur”, „Leo the Last”) şi patru nominalizări. A fost de cinci ori nominalizat la Oscar („Hope and Glory”, „Deliverance”), de două ori la Globurile de Aur şi la Berlin, de trei ori la BAFTA.

În cel mai recent film al său îi veţi putea recunoaşte pe actorii Callum Turner, David Thewlis („Harry Potter and the Prisoner of Azakaban”, „Seven Years in Tibet”, „Kingdom of Heaven”, „The Theory of Everything”), Vanessa Kirby („Everest”, „Jupiter Ascending”, „About Time”), Caleb Landry Jones („Contraband”, „X-Men: First Class”, „No Country for Old Men”, „Antiviral”), Richard Grant („Dracula”, „Corpse Bride”).

Queen And Country” a fost proiectat în premieră la Cannes 2014, secţiunea Quinzaine des Réalisateurs. A fost filmat în cea mai mare parte în România, la Castel Film.

Durata: 1 h 54 min.

Cinci săptămâni de filmare în România

Despre perioada petrecută în ţara noastră (s-a filmat cinci săptămâni în România, trei pe Tamisa), regizorul a rămas cu o impresie foarte bună. Într-un interviu publicat recent, John Boorman spune: „În Anglia există (interviul datează din mai 2014 – n.red.) această isterie, cu românii care-i vor cotropi pe englezi. Ziarele scriu despre teroarea hoardelor de români cuceritori, dar când am filmat, companiile britanice publicau reclame în presa românească încercând să-i determine pe români să plece la muncă în Anglia”.

O poveste adevărată din Anglia anilor ‘50

Tot ce se întâmplă în film e real, începând cu prima mea ţigară”, spune regizorul în acelaşi interviu. „Real e şi momentul când l-am dus pe adevaratul Percy, în cătuşe, la închisoare. Înca mai am chitanţa: Primit de la sergentul Boorman“.

Pentru Regină şi ţară”/„Queen & Country” este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referinţă, de nişă sau câştigătoare ale unor premii internaţionale prestigioase.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.