Firmele de transport ieșene protestează astăzi, la București

Firmele de transport ieșene protestează astăzi, la București

Mai multe microbuze aparţinând firmelor de transport din Iaşi vor participa astăzi la protestul legat de întârzierea adoptării legislaţiei din domeniu.

„După alte doua săptămâni, mult așteptatele Ordonanțe de urgență în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare. Federația Operatorilor Români de Transport – F.O.R.T. consideră că sectorul de activitate în cauza nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier național și județean de pasageri. (…)

F.O.R.T. solicită Guvernului rezolvarea problemelor cu adevărat prioritare pentru piața de transport pasageri respectiv:

– eliminarea sintagmei în mod repetat din legea taximetriei pentru a combate eficient transportul ilicit de persoane

– prelungirea programelor interjudețean și județene de transport pasageri

Orice altă completare adusă acestor două modificări esențiale, nu reprezintă altceva decât încercări disperate ale unor indivizi de a modifica legea pentru acoperirea unor ilegalități sau situații litigioase. În data de 20 martie, în Piața Victoriei, începând cu ora 08.30, glasul celor ce susțin aceste modificări, cu siguranță o să fie auzit. Protestul se desfășoară pe modelul celui ce a declanșat modificarea legii RCA, la acesta participând membrii federației din întreaga țară, prezenți la manifestare cu autobuze, autocare și autoturisme“, se arată într-un comunicat al FORT.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.