Firmele trebuie să-şi schimbe actualele case de marcat

Firmele trebuie să-şi schimbe actualele case de marcat

Firmele trebuie să îşi schimbe actualele case de marcat cu unele cu jurnal electronic, etapizat, până la 1 noiembrie 2017, pentru a putea transmite date către sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care urmează să fie implementat în 2018.

Ministerul Finanţelor Publice propune schimbarea caselor de marcat vechi cu aparate de generaţie nouă, echipate cu jurnal electronic. Scopul este acela de a putea transmite date fiscale în regim online către sistemul informatic al ANAF.

Pentru ca activitatea operatorilor economici să nu fie perturbată, aceştia urmează să se doteze cu aparate de marcat electronice fiscale etapizat, până la data de 1 noiembrie 2017.

Potrivit Ministerului, măsurile vin în sprijinul debirocratizării, urmăresc reducerea evaziunii fiscale, precum şi creşterea nivelului de fiscalizare şi o îmbunătăţire a execuţiei veniturilor bugetare.

Prevederea este cuprinsă într-un proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.