Focuri de armă trase pentru prinderea unui contrabandist

Focuri de armă trase pentru prinderea unui contrabandist

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Iași au observat o persoană care se deplasa prin vegetația înaltă, dinspre satul Paltinis către malul râului Prut și transportând în spate un colet voluminos.

Deși oamenii legii au efectuat somații legale de oprire, bărbatul a abandonat coletul cu țigări și a fugit, motiv pentru care polițiștii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase șase focuri de avertisment în plan vertical.

„A fost identificat cetățeanul român, Valentin G., în vârstă de 25 de ani, domiciliat pe raza județului Botoșani, implicat în activitatea infracțională. La fața locului au fost descoperite șase colete voluminoase învelite în folie de culoare neagră, înfășurate cu bandă adezivă, prevăzute cu chingi de culoare neagră din material textil pentru înlesnirea transportului. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 180.000 țigarete (9.000 pachete), marca Ashima Luxury, în valoare totală de aproximativ 100.800 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării”, au declarat reprezentanții ITPF Iași.

Valentin G. a declarat că în urma unei înțelegeri cu un cetățean ucrainean trebuia ca, în schimbul sumei de 3.000 lei, să preia și ulterior să transporte țigările de la malul râului Prut în localitatea Păltiniș. Întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, iar cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în aria infracțională.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.