Ford Fiesta este cea mai vândută maşină în Marea Britanie

Ford Fiesta este cea mai vândută maşină în Marea Britanie

În februarie 2016, pe piaţa din Marea Britanie, Dacia a vândut 512 de vehicule, în scădere cu 10,02% faţă de perioada similară din 2015, când a înmatriculat 569 de maşini.

Marea Britanie este a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, după Germania, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

Conform Asociaţiei Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), vânzările de maşini noi în Marea Britanie au înregistrat în februarie cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani, însă scandalul emisiilor a dus la un declin de aproape 14% al livrărilor grupului Volkswagen. De altfel, în februarie 2016 livrările au urcat cu 8,4%, la 83.395 unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele pe piaţa britanică se află Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai, Vauxhall Corsa şi Ford Focus.

Vânzările Volkswagen în Marea Britanie au scăzut luna trecută cu 13,18%, la 6.694 vehicule după declinul înregistrat în octombrie, noiembrie, decembrie şi ianuarie. În perioada ianuarie – februarie 2016, livrările au înregistrat un declin de 13,61%, la 18.749 unităţi.

Grupul german a anunţat recent că în Marea Britanie există aproximativ 1,2 milioane de autovehicule cu motoare diesel, echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.