Fost luptător sucevean, eliberat din penitenciar și arestat într-un alt dosar

Fost luptător sucevean, eliberat din penitenciar și arestat într-un alt dosar

Fostul campion la categoria grea la lupte greco-romane şi luptător MMA Ghiţă Ignat şi-a ispăşit condamnarea la patru ani de închisoare cu executare, într-un dosar al procurorilor DIICOT Suceava privind implicarea într-o reţea care scotea fraudulos bani din bancomate.

Eliberat condiționat pe 29 august, acesta a fost dus direct în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava deoarece există un mandat european de arestare emis de autorităţile britanice încă din anul 2013. Potrivit procedurile de extrădare dintre state, punerea în executare a mandatului a fost amânată până când Ignat şi-a ispăşit pedeapsa din România. Ignat este acuzat de răpire şi şantaj.

Potrivit anchetatorilor, în februarie 2007, Ignat, care lucra ca bodyguard în Anglia, l-ar fi luat de la aeroport pe un cetățean englez şi l-ar fi sechestrat într-un autoturism, ameninţându-l cu acte de violenţă dacă nu restituie datoria unui cetățean arab pentru care lucra Ghiță. În septembrie 2007, luptătorul MMA ar fi intrat în casa aceluiaşi cetăţean englez şi l-ar fi dus cu forţa într-o pădure, unde l-ar fi legat şi bătut.

Ignat urmează a fi extrădat în Marea Britanie, unde îi vor fi comunicate oficial toate acuzaţiile, iar suceveanul va avea posibilitatea de a se apăra.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.