Fost rector al UMF Iași demască fățărnicia PNL și USR

Fost rector al UMF Iași demască fățărnicia PNL și USR

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul rector al UMF Iași, Vasile Astărăstoae, ridică un mare semn de întrebare în privința atacurilor pe care USR și PNL le direcționează împotriva Curții Constituționale din România.

Mai mult, Astărăstoae demască fățărnicia pe care reprezentanții PNL o afișează la tot pasul, recomandându-le să studieze modul în care funcționează Curtea Constituțională din Germania!

Citiți, în continuare, întreaga postare:

„În ultimul timp, se observă un atac concentrat din partea USR-ului și PNL-ului împotriva Curții Constituționale a României. Într-o emisiune televizată, doamna Hildegard Brandl, președinta organizației oamenilor de afaceri din PNL, într-o limbă română discutabilă, repeta într-una că Curtea Constituțională a României este politizată și că modul de selecție a judecătorilor trebuie schimbat. Nu ne-a spus însă cum: prin concurs, prin selecție de dosare etc. Pentru ea și pentru alții ca ea reiau o postare publicată în martie 2017. Prin urmare, doamna Brandl, care vine din Germania, va putea să constate că în țara ei Curtea Constituțională este cea mai politizată deoarece membrii au voie să facă politică de partid. Și atunci nu ar fi bine întâi să schimbe Curtea Constituțională din Germania și abia apoi pe cea din România?

Judecătorii Curții Constituționale din Germania pot fi membri ai partidelor politice, nu numai înainte, ci și în cursul mandatului. Chiar dacă nu sunt membri de partid, pozițiile lor ideologice sunt bine cunoscute de partidele care îi nominalizează. Foarte puțini dintre judecătorii acestei Curții au fost magistrați de carieră”.

 

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.