Fostul primar al Bacăului – 6 ani de închisoare

Fostul primar al Bacăului – 6 ani de închisoare

Romeo Stavarache, fostul primar al Bacăului, a fost condamnat azi, 14 iulie, de Tribunalul Bacău la 6 ani de închisoare, prin contopirea mai multor pedepse pentru luare de mită, şi 5 ani de suspendare a unor drepturi.

În acelaşi dosar, Constantin Apostol, fost șef al ADRNE, a primit 3 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită. Liviu Goian şi Liviu Cenuşă au primit câte 3 ani de închisoare, pentru complicitate la luare de mită.

Instanţa a dispus, de asemenea, „confiscarea de la inculpaţii STAVARACHE ROMEO, GOIAN LIVIU şi CENUŞĂ LIVIU VASILE” a sumei totale „de 810.670 lei primită prin intermediul SC. INTER PRINT SRL Bacău, SC MEDIABAC SRL Bacău, SC LIGONE INTERNATIONAL SRL Suceava şi Asociaţia TOP SPORT Bacău de la SC. ELECTROCONSTRUCŢIA SA – Rusu Costică , din care, de la inculpaţii STAVARACHE ROMEO şi GOIAN LIVIU până la concurenţa sumei de 317.127 lei, respectiv câte 158,563,5 lei de la fiecare. de la inculpaţii STAVARACHE ROMEO şi CENUŞĂ LIVIU VASILE până la concurenţa sumei de 116.620 lei, respectiv câte 58.310 lei, de la fiecare”.

Totodată, s-a dispus „confiscarea de la inculpaţii STAVARACHE ROMEO şi APOSTOL CONSTANTIN suma totală de 150.000 lei primită prin intermediul Asociaţia TOP SPORT Bacău de la S.C. CONEXTRUST S A – Rusu Viorel, respectiv câte 75.000 lei de la fiecare. Dispune confiscarea de la inculpaţii STAVARACHE ROMEO , GOIAN LIVIU şi CENUŞĂ LIVIU VASILE suma totală de 1.259.789,03 lei primită prin intermediul S.C. MEDIABAC SRL Bacău, SC SSC INVEST SRL Bacău, SC DUOCO SRL Bacău, SC LIGONE INTERNATIONAL SRL Suceava şi Asociaţia TOP SPORT Bacău de la S.C. CONEXTRUST S A – Rusu Viorel , din care, de la inculpaţii STAVARACHE ROMEO şi GOIAN LIVIU până la concurenţa sumei de 151.034,34 lei , respectiv câte 75517,17 lei de la fiecare ; de la inculpaţii STAVARACHE ROMEO şi CENUŞĂ LIVIU VASILE până la concurenţa sumei de 908.754,69 lei , respectiv câte 454.377,345 lei de la fiecare. Dispune confiscarea de la inculpaţii STAVARACHE ROMEO şi GOIAN LIVIU suma totală de 70.000 lei primită prin intermediul SC. LIGONE INTERNATIONAL SRL de la SC. SOMA SRL – Şoşu Constantin, respectiv câte 35.000 lei de la fiecare. Dispune confiscarea de la inculpaţii STAVARACHE ROMEO şi APOSTOL CONSTANTIN suma totală de 100.000 lei primită prin intermediul Asociaţia TOP SPORT Bacău de la SC. ASERO SRL – Căşuneanu Costel , respectiv câte 50.000 lei de la fiecare”.

Citeşte şi „Minciunile tehnocratului Mihai Chirica. Episodul 1”

Pe 25 iulie 2014, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a dispus trimiterea în judecată a primarului din Bacău pentru cinci infracţiuni de luare de mită comise în perioada 2008-2011, suma totală imputată edilului ridicându-se la peste 2,3 milioane de lei. În acelaşi dosar, au fost judecaţi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu, Liviu Goian, Liviu Cenuşă, precum şi fostul director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Constantin Apostol. În cazul omului de afaceri Costel Căşuneanu, instanţa a dispus încetarea procesului penal, deoarece a intervenit prescripţia.

Sentinţa poate fi atacată la Curtea de Apel.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.