Furtuna Jonas văzută din cosmos GALERIE FOTO

Furtuna Jonas văzută din cosmos GALERIE FOTO

Puternica furtună Jonas, care a afectat o mare parte din teritoriul SUA în intervalul 22-24 ianuarie, a fost urmărită de sateliţii NASA, iar unele dintre imaginile captate au fost date publicităţii.

Instrumentul RapidScat a oferit date despre vânturile foarte puternice, care au dus la inundaţii în sudul statului New Jersey. Sateliţii Aqua şi Landsat au furnizat imagini ale zonelor prin care a trecut furtuna şi din care nu se mai distingea aproape nimic de sub pătura groasă de nea.

O combinaţie de imagini de înaltă rezoluţie în infraroşu, de zi şi noapte, provenind de la satelitul NOAA Suomi NPP al NASA, a captat mişcarea către nord şi peste zona metropolitiană a New York-ului şi partea de sud din New Englnad din 24 ianuarie 2016. Luminile din timpul nopţii din regiunea respectivă au fost practic blurate de norii aduşi de furtună.

Jonas a generat o serie de recorduri în privinţa stratului de zăpadă, cum ar fi în cazul tuturor celor trei aeroporturi din zona metropolitană Baltimore/Washington, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie.

Aeroportul Ronald Reagan a fost acoperit cu un strat de zăpadă de 29,21 cm, peste nivelul record anterior, de 27,94 cm, care data din 1935. Iar în cazul aeroportului din Baltimore, unde precedentul record era tot din 1935, de 29,21 cm de zăpadă, în ianuarie 2016, s-a ajuns la 64,77 cm. Depăşirea cea mai spectaculoasă s-a înregistrat la aeroportul Dulles din Washington DC: 56,14 cm faţă de 4,318 cm, în 1982.

NASA a postat pe pagina sa oficială şi imagini ale furtunii Jonas captate de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) de astronautul american Scott Kelly, care a fost uimit de aceste spectacol, „deosebit de rar”, potrivit comentariilor lui.

furtuna1furtuna2furtuna3furtuna4furtuna5furtuna6

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.