Gala cărţii ieşene – laureaţii primei ediţii

Gala cărţii ieşene – laureaţii primei ediţii

Sâmbătă, 22 aprilie 2017, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iaşi, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi au premiat performanţele bibliotecarilor din municipiul şi judeţul Iaşi şi cele mai valoroase edituri locale furnizoare de depozit legal.

Premiile au avut rolul de a răsplăti, ca o recunoaştere publică, specialiştii care au avut realizări profesionale deosebite în anul precedent.

Amfitrionul evenimentului a fost Steliana Orăşanu.

Câştigătorii celor cinci categorii de premii sunt:

Premiul pentru „Cea mai bună bibliotecă publică din judeţul Iaşi în anul 2016” a revenit Bibliotecii Publice Ciurea, pentru întreaga activitate desfăşurată în folosul comunităţii.

Premiul pentru „Cel mai bun bibliotecar în anul 2016 din bibliotecile publice din judeţul Iaşi” a fost acordat doamnei Elena Zanet, de la Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din Iaşi.

Premiul pentru „Cel mai bun bibliotecar în anul 2016 din Biblioteca Centrală Universitară Iaşi” a fost acordat doamnei Ioana Gafton.

Premiul pentru „Cel mai bun bibliotecar în anul 2016 din bibliotecile şcolare din judeţul Iaşi” a fost acordat ex aequo doamnei Elena Crăcană, bibliotecar la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iaşi şi doamnei Ines-Andreea Toader, bibliotecar la Colegiul Naţional „G. Ibrăileanu” din Iaşi.

Diploma de recunoştinţă în semn de apreciere pentru întreaga activitate în slujba cărţii şi a bibliotecii de-a lungul multor decenii a fost acordată doamnei Cezara Gherghel, bibliotecar pensionar de la BCU Iaşi.

Diploma de Recunoştinţă pentru cel mai generos donator de carte în anul 2016 a fost acordată domnului Minel Marcu, în semn de mulţumire pentru donaţia generoasă de carte Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”.

De la o gală a cărţii nu puteau lipsi premiile pentru cele mai valoroase editori ieşene furnizoare de depozit legal. Au fost acordate trei premii, după cum urmează:

Premiul pentru carte ştiinţifică a fost acordat Editurii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, Premiul pentru carte şcolară a mers la Editura Gama şi Premiul pentru carte de ficţiune a fost adjudecat de Editura Polirom.

Festivitatea a fost punctată de două momente artistice: „La Lilieci” în interpretarea actorului Liviu Smântânică, de la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” din Iaşi, şi un recital muzical în interpretarea trio-ul de coarde format din Şerban Mereuţă (vioară), Bogdan Bişoc (violă) şi Filip Papa (violoncel), solişti concertişti ai Filarmonicii „Moldova” din Iaşi.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.