Galerie foto inedită cu viaţa lui Barack Obama

Galerie foto inedită cu viaţa lui Barack Obama

Pete Souza, fotograful oficial al preşedintelui american Barack Obama, a publicat o selecţie a celor aproape două milioane de fotografii cu cel mai puternic om al planetei pe care le-a realizat de-a lungul anilor.

Fotografiile surprind deopotrivă momente pline de candoare şi situaţii banale, dar şi momente cu o puternică încărcătură emoţională care ne deschid o fereastră spre viaţa soţului şi tatălui Obama.

Conform informaţiilor biografice publicate pe site-ul său (www.petesouza.com), Pete Souza este directorul Biroului foto de la Casa Albă. Anterior a lucrat ca profesor asistent de foto-jurnalism la Universitatea din Ohio, a fotografiat pentru biroul din Washington al publicaţiei Chicago Tribune, dar a activat şi ca freelancer, printre cele mai notabile colaborări numărându-se cea cu National Geographic. Tot el a fost şi fotograful oficial al preşedintelui Ronald Reagan.

Souza a publicat în iulie 2008 cartea „The Rise of Barack Obama” în care sunt incluse fotografii în exclusivitate din perioada în care viitorul preşedinte american era senator.

În afara scenei politice americane, Pete Souza a acoperit şi subiecte internaţionale şi a realizat fotografii şi în zone de conflict. După atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, Souza s-a numărat printre primii jurnalişti care au transmis din teatrul de operaţiuni căderea Kabulului, în Afganistan.

Sursa foto:http://occupydemocrats.com/

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.