Gheorghe Ştefan primea bani într-o geantă de laptop

Gheorghe Ştefan primea bani într-o geantă de laptop

Gheorghe Ştefan fostul primar al municipiului Piatra-Neamţ, ar fi primit cei 200.000 de lei ceruţi pentru a interveni în atribuirea unui contract aferent unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile într-o geantă de laptop, susţin procurorii DNA în rechizitoriul trimis instanţei.

Ştefan a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că, în 2009, în contextul în care o societate intenţiona să participe la o procedură publică de atribuire a unui contract finanţat din fonduri nerambursabile, i-ar fi solicitat administratorului acestei firme să-i remită o sumă de bani reprezentând 10% din valoarea lucrărilor ce urmau a fi efectuate.

Banii respectivi, spun anchetatorii, ar fi fost pretinşi de Gheorghe Ştefan în schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe lângă persoane din conducerea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit în vederea influenţării rezultatului procedurii de atribuire a respectivului contract de lucrări. În temeiul acestei înţelegeri, în cursul anului 2011, printr-un intermediar, Gheorghe Ştefan ar fi primit de la reprezentantul acelei societăţi comerciale, în numerar, suma de 200.000 lei”, susţin procurorii.

(…) suma de 200.000 de lei a fost remisă în numerar, într-o geantă de laptop, la o dată apropiată de finalizarea lucrărilor aferente proiectului derulat de comuna Brusturi, judeţul Neamţ, după efectuarea unei plăţi de către beneficiar. (…) , la câteva zile după încasarea banilor s-a deplasat la sediul SC (…) SA din municipiul Piatra Neamţ unde, în parcarea imobilului, i-a dat geanta cu bani lui (…) pentru a-i fi remisă lui Gheorghe Ştefan”, precizează procurorii în rechizitoriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ.

DNA precizează că, anterior, Gheorghe Ştefan a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni similare.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.