Ghișee noi la RAR

Ghișee noi la RAR

Din primăvara anului viitor, vor fi deschise încă două ghişee la Serviciul de Permise auto şi Înmatriculări.

„Momentan, avem peste 2.800 de autovehicule în aşteptare, programate, inspecţia la Registrul Auto Român Iaşi“, a declarat în Colegiul Prefectural şeful reprezentanţei RAR, Octavian Varvara.

Acesta a precizat că încă de la începutul anului se lucrează şi sâmbăta, iar numărul mediu zilnic de maşini care sunt testate şi inspectate este de 80.

„Volumul de muncă a crescut foarte mult după eliminarea acelei taxe de mediu“, a explicat Octavian Varvara.

Prefectul Marian Şerbescu a declarat că, după ce trec de RAR, posesorii de autovehicule vin la Serviciul de Înmatriculări: „Mulţi ieşeni se plâng de dificultatea înmatriculării unei maşini. Vestea bună este că, după mai multe adrese şi intervenţii făcute la Ministerul de Interne, s-a aprobat suplimentarea schemei de personal cu un număr de patru posturi. Concursurile vor începe în primele zile ale lui 2018, şi sperăm ca, la sfârşitul lui februarie, cei patru noi angajaţi să fie pregătiţi să intre în sistem. Vom deschide astfel încă două ghişee, ceea ce va creşte numărul de cereri rezolvate.“

Potrivit evidenţelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), luna trecută au fost înmatriculate la nivelul întregii ţări peste 12.500 de autovehicule noi, în scădere cu aproximativ 5 % faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.