Grenadă în perfectă stare de funcţionare, descoperită la Botoşani

Grenadă în perfectă stare de funcţionare, descoperită la Botoşani

O grenadă de mână a fost găsită, miercuri, 31 mai, într-o pădure aflată la 8 kilometri de municipiul Botoşani, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Elementul de muniţie a fost observat de un bărbat care se plimba prin pădurea Baisa şi care a sesizat de urgenţă autorităţile. „Solicitaţi să intervină, pirotehnicienii botoşăneni au stabilit că este vorba de o grenadă de mână defensivă, aflată în perfectă stare de funcţionare”, se arată într-un comunicat al ISU Botoşani. Muniţia a fost ridicată şi transportată în poligonul de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.