Grevă la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi

Grevă la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi

Zeci de angajaţi ai Institutului de Boli Cardiovasculare „George I. M. Georgescu” din Iaşi au declanşat în această dimineaţă un protest spontan, fiind nemulţumiţi că le-au scăzut salariile.

Protestatarii reclamă faptul că veniturile le-au scăzut cu sume cuprinse între 200 şi 600 de lei.

Principalele revendicări ale sindicaliştilor, conform reprezentanţilor acestora, vizează modificarea legii salarizării şi eliminarea plafonului de 30% pe ordonator principal de credite.

„Nu mi se pare normal ca infirmiera şi brancardierul să fie consideraţi personal auxiliar. Ei sunt cei care fac munca de jos, spală pacienţii, îi transportă, cea mai grea muncă o fac aceşti oameni. Am aflat că la ATI doctorii iau un spor de 75%, iar asistenţii 50%. Nu ştiu dacă e adevărat, dar nu mi se pare corect să fie o diferenţă aşa de mare. Avem toată stima şi tot respectul pentru ei, dar trebuie să ne gândim că nu lucrează singuri. Dacă asistenta, infirmiera şi brancardierul, dacă nu sunt lângă ei, oamenii aceştia nu îşi pot desfăşura activitatea. Echipa medicală este formată din doctor, asistent medical şi infirmier şi brancardier. Guvernanţii nu vor să discute cu oamenii. S-au făcut atâtea pichetări, s-au dus colegii noştri cu fluturaşii. Degeaba. Au fost scăderi de venituri între 200 şi 600 de lei. Sunt colegi care au plătit penalizări la bănci pentru că au primit salariile cu intârziere”, a declarat liderul sindicatului din cadrul IBCV, Dan Stoica.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.