Groapă pe pietonalul „Ştefan cel Mare”

Groapă pe pietonalul „Ştefan cel Mare”

Pe pietonalul „Ştefan cel Mare” a avut loc vineri, 16 februarie, o surpare pe o suprafață de circa patru metri pătrați.

Primăria a luat legătura cu Direcţia de Cultură care şi-a dat acordul pentru o intervenţie în zonă, în condiţiile în care este vorba despre un spaţiu protejat.

„În dimineața zilei de astăzi, 16 februarie, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt a avut loc o surpare de suprafață în dreptul Casei Cărții. Imediat, angajații S.C. Servicii Publice S.A. au securizat perimetrul în vederea evitării unor eventuale accident. Surparea s-a produs pe o suprafață de aproximativ patru metri pătrați.

Din primele verificări, se pare că este vorba de o zonă „deranjată” de săpăturile și umpluturile rezultate în urma executării rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în perioade anterioare. De menționat că în subteranul axului pietonalului Ștefan cel Mare și Sfânt este o conductă de canalizare de 2000 mm diametru, care nu a fost afectată în urma surpării.

După securizarea perimetrului a fost anunțată Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național Iași, care a trimis o comisie formată din doi specialiști (Virgil Băbîi – directorul Direcției – și Bobi Apăvăloaei – consilier superior în cadrul Direcției), care au analizat situația din teren.

În vederea remedierii surpării, Primăria Municipiului Iași a propus realizarea unei umpluturi din balast stabilizat și pietriș, respectiv refacerea pavajului deteriorat. Comisia a aprobat măsurile propuse de municipalitate, cu condiția ca eventualele descoperiri de obiecte arheologice pe perioada lucrărilor să fie raportate către Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național Iași.

Lucrările de refacere au demarat în cursul zilei de astăzi, 16 februarie, imediat după ce Direcția de Județeană de Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național Iași a emis avizul”, se arată în comunicatul Primăriei.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.