Hans Klemm, la Botoşani

Hans Klemm, la Botoşani

Sosit marţi după-amiază la Botoşani, Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite în România, a vizitat grupul de firme Elsaco şi a avut o întrevedere cu acţionarii firmei, dar şi cu conducerea executivă a companiei botoşănene.

Chiar dacă această vizită nu a fost confirmată oficial, se pare că discuţiile s-au purtat pe marginea parteneriatului româno-american, dar şi pe marginea mediului de afaceri în general.

Una dintre priorităţile mandatului meu, alături de promovarea securităţii şi valorilor democratice, constă în sprijinirea companiilor care doresc să facă afaceri în Statele Unite ale Americii şi a companiilor româneşti care doresc să vândă produse şi să promoveze proiecte în SUA. De asemenea, în discuţiile purtate cu preşedintele României am subliniat mereu importanţa identificării unor căi de a consolida relaţiile economice dintre ţările noastre, de a spori schimbul de bunuri şi servicii. Sunt numeroase companii americane prezente pe piaţa din România, în diferite sectoare de activitate, aş dori să fie mai multe, însă cele prezente văd potenţialul de creştere al României. Astfel de interacţiuni cu mediul de afaceri din România ne ajută să aflăm mai multe despre mediul economic şi să identificăm oportunităţile de creştere şi consolidare a relaţiilor bilaterale”, a declarat Hans Klemm.

În cursul zilei de astăzi, ambasadorul american a avut o întrevedere cu autorităţile din Botoşani, la sediul Primăriei. La discuţii au luat parte, printre alţii, primarul Cătălin Flutur, subprefectul Daniela Beclea şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Toma.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.