Hotelul Traian, scos la vânzare pentru a treia oară

Hotelul Traian, scos la vânzare pentru a treia oară

O nouă licitaţie va fi organizată luna aceasta la Bucureşti, prin care se încearcă vânzarea hotelului Traian, în condiţiile în care primele două licitaţii au eşuat.

Cea de-a treia licitaţie va avea loc pe 14 noiembrie, de la ora 15.00, la sediul consorţiului de firme BDO Business Restructuring SPRL şi Casa de Insolvenţă Rava SPR din capitală.

Prima licitaţie a fost anulată pe motiv că nu e legală. La cea de-a doua licitaţie nu s-a mai prezentat nici un doritor.

Vasile Puşcaşu, care deţine Motel Bucium şi Unistil şi care este şi cumătrul primarului Mihai Chirica, s-a retras după ce reprezentanţii Primăriei Iaşi au sesizat Direcţia Judeţeană pentru Cultură Iaşi de ilegalitatea primei licitaţii, pe motiv că nu şi-au exprimat dreptul la preemţiune, adică dreptul de a fi întrebaţi dacă vor să cumpere.

Deşi licitaţia s-a repetat, Primăria nu a arătat nicio intenţie de a cumpăra hotelul.

Bunul scos la vânzare de lichidator constă într-un teren intravilan în suprafaţă de 2.442 mp şi constructie plus teren intravilan în suprafată de 92 mp. Preţul de pornire a licitatiei este de 5.550.000 euro, exclusiv TVA.

Construcţia este situată pe 5 nivele – subsol, parter, mezanin şi trei etaje cu o suprafaţă de 6.600 mp desfăşuraţi. Odată cu clădirea se vând şi bunurile mobile ce deservesc activitatea hotelieră.

Hotelul Traian din Iaşi a fost inclus pe lista monumentelor istorice din judeţul Iaşi din anul 2004.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.