Iacobane, ne pare rău, dar toate păsările pier pe limba lor!

Iacobane, ne pare rău, dar toate păsările pier pe limba lor!

Nu avem nimic cu sărmanul deputat de Iaşi Sorin Iacoban, dar trebuie să-i amintim de vechiul proverb românesc… „fiecare pasăre pe limba ei piere”! Săracul om a pierdut într-un an cât nu pierd alţii toată viaţa, dar ce să-i faci, se mai întâmplă şi lucruri… karmice!

Pe 24 septembrie 2015, la alegerile pentru preşedinţia PSD pe municipiul Iaşi, Sorin Iacoban a avut unul dintre cele dure discursuri la adresa lui Gheorghe Nichita, adică exact la adresa omului care l-a făcut deputat. Interesant este faptul că aproape tot ce a spus deputatul atunci i s-a întors acum cu vârf şi îndesat!

Citeşte şi „Să ne ferească Dumnezeu de liberalul Eduard P Boz!”

Iată ce spunea Sorin Iacoban în urmă cu un an: „Credeţi în coincidenţe? Eu nu cred în coincidenţe! (…) Din păcate, la nivelul organizaţiei judeţene avem o mare problemă. Domnul preşedinte Gheorghe Nichita are o problemă cu justiţia… Până acuma nu am spus lucrurile astea pentru că sunt anumite lucruri care nu se spun nici în studiourile de televiziune, nici la redacţia ziarelor, ci se spun doar în interiorul partidului. Dacă vrem în continuare să fim un partid adevărat trebuie să aducem în partid cultura onestităţii şi a integrităţii… morale. Nu trebuie să mergem pe stereotipuri: că dacă tu ai dosar, eşti rău, că tu dacă nu ai dosar, eşti bun! Nu! Trebuie să fim foarte calmi şi aplecaţi asupra lucrurilor astea. Pentru că în ţară, într-adevăr, este o discreditare, o politică de discreditare şi deconstrucţie a clasei politice. Discreditarea şi deconstrucţia clasei politice poate duce ori la dispariţia clasei politice în întregime, ori la reforma clasei politice. Şi dacă vrem reformă, trebuie să ne asumăm această reformă şi trebuie să spunem lucrurilor pe nume în partid. Domnule preşedinte Nichita, ne pare rău de ceea ce vi se întâmplă. Vă mulţumim pentru tot ceea ce aţi făcut pentru oraş, pentru ieşeni, pentru partid… cum aţi gestionat problemele oraşului, dar trebuie să vă spunem că la momentul ăsta nu mai puteţi fi alături de noi… Vă rog faceţi un pas în spate, pentru că altfel această organizaţie şi organizaţia judeţeană nu mai poate respira şi nu cred că trebuie să sufere şi să aibă etichete de pe urma discuţiilor pe care le aveţi cu justiţia. Trebuie să înţelegem în continuare că trebuie să urmăm un drum nou. Un alt început. Da, eu Sorin Iacoban am făcut parte din echipa lui Gheorghe Nichita, dar între Gheorghe Nichita şi partid am ales partidul. Şi vă rog să mă credeţi că sunt foarte responsabil de ceea ce fac şi de ce spun acuma. (…) Vreau în continuare ca partidul ăsta să câştige alegerile locale, alegerile parlamentare. Cu toţii, mai mulţumiţi sau mai nemulţumiţi, cu toţii trebuie să mergem mai departe, să fim uniţi. Cu toţii trebuie să înţelegem că politica transparenţei şi politica meritului şi a oamenilor oneşti, cinstiţi, a oamenilor care spun lucrurilor pe nume trebuie să fie literă de lege în partid. Vreau să-l alegem pe Mihai Chirica preşedintele partidului şi eu îl susţin din tot sufletul”!

A trecut, aşadar, un an şi o lună de atunci. Mihai Chirica a ajuns preşedinte (interimar) la PSD, aşa cum i-a urat Sorin Iacoban. Însă, Sorin Iacoban a ajuns… nimic! Nu a fost pus nici preşedinte (interimar) la municipala PSD Iaşi şi nici nu a ajuns pe listele pentru parlamentare. Sfatul nostru este să nu vă îmbătaţi cu apă rece, pentru că sigur nu veţi fi pus director la Aeroport! Ştiţi cum e, cine garantează că dacă l-aţi trădat pe Gheorghe Nichita, nu-l veţi trăda şi pe Mihai Chirica?

Exact cum spunea şi în discursul prezent mai sus, politica „oamenilor oneşti, cinstiţi” a fost „literă de lege în partid”. Cu grave probleme morale, de cinste, Iacoban nu a mai fost susţinut de Chirica, adică exact de omul pe care l-a împins în faţă pentru a prelua puterea în PSD Iaşi.

Domnule Iacoban, ştim că nu credeţi în coincidenţe, dar dacă vă veţi uita în jurul dumneavoastră, veţi vedea că mai toţi cei care l-au ajutat pe Mihai Chirica au fost traşi pe tuşă. Aşa că, nu disperaţi, nu sunteţi singurul! Şi, ca să citez din dumneavoastră, mai mulţumit, mai nemulţumit, veţi merge mai departe….

În final, domnule Iacoban, vă mulţumim pentru tot ceea ce aţi făcut pentru Iaşi, pentru oraş, pentru ieşeni (oare aţi făcut ceva?) şi vă rugăm să faceţi un pas în spate… Nu de alta, dar ne cam sufocaţi!

Citeşte şi „Pisi de la comunicare a deschis gura! Nu ştim pentru ce!”

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.